Strahovito nevrijeme praćeno ledom u dijelu BiH, pogledajte prizore sa terena

Banjaluku je zahvatilo olujno nevrijeme praćeno kišom i ledom sa jakim udarima vjetra. Naime, na snazi je crveni metroalarm za područje čitave BiH zbog jakih oluja koje su najavljene. Jače nevrijeme je zabilježeno i na planini Vlašić. Snimke iz Banja Luke pogledajte ispod teksta, a u nastavku pročitajte detalje.

Hidrometeorološki zavod Republike Srpske izdao je upozorenje za lokalne nepogode, odnosno obilne padavine.

“Tokom ponedjeljka biće nestabilno uz čestu kišu i pljuskove sa grmljavinom koje će se tokom većeg dijela dana premještati od jugozapada ka sjeveru i sjeveroistoku. Očekuju se i jače lokalne nepogode (izraženije na zapadu i sjeveru) uz obilnije padavine u kratkom periodu kao i pojava grada i pojačanog vjetra ponegdje” navedeno je u biltenu.

Ističu kako će količine padavina biti neujednačene i zavisiće od jačine pljuskova, te da se najviše padavina se očekuju na zapadu.

Iz Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice pozivaju stanovništvo, pravna i fizička lica, da blagovremeno preduzmu sve mjere i radnje na zaštiti ljudi i materijalnih dobara, te da svoje aktivnosti na otvorenom prostoru prilagode najavama meteorologa.

Nakon što je Banjaluku pogodilo snažno nevrijeme praćeno ledom i kišom ulice u gradu ostale su pod vodom, a u nekima je voda dostigla skoro pola metra.

Naime, prema riječima čitalaca vozila se jedva kreću po ulicama, jer šahtovi nisu u stanju da prime toliku količinu vode.

Kako navode, saobraćaj na zapadnom tranzitu saobraćaj je obustavljen. Trenutno ne radi semafor kod “Emporiuma”, a na raskrsnici između ovog tržnog centra i tranzita vlada saoraćajni kolaps.

Takođe, u mjestu Radinjača, na magistralnom putu Banjaluka – Prijedor vjetar je tokom nevremena podigao krov, čiji su dijelovi završili na putu.

Snažno nevrijeme praćeno ledom pogodilo je danas i planinu Vlašić.

Pogledajte snimke iz Banja Luke.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.