Strahovito nevrijeme stiglo u Bosnu i Hercegovini: Cijela općina ostala bez struje, olujni vjetar izazvao probleme u Kozarskoj Dubici

Kozarsku Dubicu i regiju Knežpolja oko 17 sati zahvatilo je jako olujno nevrijeme koje je praćeno i gradom. Kompletna opština ostala je bez električne energije.

Tamni oblaci stigli su iz pravca Zagreba, koji je nešto ranije poharan takođe olujnim nevremenom koje je čupalo drveće i nosilo krovove sa zgrada i kuća.

Veći dio Bosne i Hercegovinu u noći iza nas je iznenadilo jako nevrijeme praćeno grmljavinom i pljuskovima, a sudeći prema prognozi federalnih meteorologa, slične vremenske prilike najavljene su i za noć sa srijede na četvrtak.

Uz jači razvoj oblačnosti od poslijepodnevnih sati i tokom noći na četvrtak lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom su mogući u sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne.

Evo i predviđanja meteorologa

U četvrtak, 20.07.2023., u Bosni djelomično vedro i nestabilno vrijeme. Jače grmljavinsko nevrijeme se očekuje u jutarnjim satima, s tim što lokalnih pljuskova može biti veći dio dana. U Hercegovini i jugozapadu Bosne bi se zadržalo pretežno sunčano vrijeme.

Vjetar slab do umjerene jačine, u Hercegovini i jugozapadu Bosne jugozapadnog smjera.

U većem dijelu Bosne vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 19°C, na jugu zemlje do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 32°C, na jugu zemlje od 34 do 38°C.

U petak, 21.07.2023., u Bosni djelomično vedro. U drugom dijelu dana širom Bosne se očekuju pljuskovi praćeni grmljavinom. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine većinom jugozapadnog smjera.

U sjevernim područjima Bosne vjetar sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 21 do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 34°C, na jugu zemlje od 34 do 38°C.

U subotu, 22.07.2023., prognozira se nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom širom zemlje. Bez padavina na jugu. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jako jugo.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 18°C, na jugu zemlje od 20 do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 30°C, na jugu zemlje od 32 do 35°C.

U nedjelju, 23.07.2023., u Bosni više oblačnosti prije podne. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab većinom jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 14 i 17°C, na jugu zemlje do 23°C.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 32°C, na jugu zemlje do 35°C.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.