Strahovito nevrijeme u bh. mjestu, vjetar čupao krovove

Olujno nevrijeme pogodilo je rano jutros Srbac. Zabilježene su materijalne štete, a stanovništvo je ostalo bez električne energije. Oštećeni su krovovi kuća i osnovne škole “Dositej Obradović”, a poplavljene su i unutrašnje prostorije.

Načelnik Opštine Srbac Mlađan Dragosavljević rekao je za N1 da je nevrijeme napravilo velike štete na javnim i privatnim objektima.

“Mi smo poduzeli sve moguće radnje, angažovali smo sva nadležna preduzeća, prije svega TO vatrogasne jedinice, radnike komunalnih preduzeća i dr.

Ono što se redovno događa kada su u pitanju ovakve situaicje jeste problem snadiejvanjem električne energije.

Velike štete su nastale i na visoko i niskonaponskoj mreži.

Ekipe rade intenzivno na rješavanju problema. Brzo se očekuje u jednom dijelu puštanje električne energije, a nadamo se tokom ostatka dana i u ostalim dijelovima”, rekao je Dragosavljević.

Još se prikupljaju podaci o štetama na području cijele opštine.

Prema podacima iz RЈ Elektrodistribucija Srbac sve raspoložive ekipe električara su na terenu, a u ispomoć im dolaze i kolege iz Prnjavora, kao i manja ekipa iz Laktaša.

“Svi smo na terenu i još uvijek nemamo uvida u stanje na dalekovodu za Sitneše, Srđeviće i Lepenicu, a na dosta mjesta u Razboju, Kladarima i Glamočanima su prelomljena stabla oštetila dalekovod koji napaja ljevčanski dio opštine”, izjavila je za Radio Srbac rukovodilac Elektrodistribucije Olivera Radović.

Pogledajte fotografije koje je objavio Radio Srbac.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.