Strahovito nevrijeme u bh. susjedstvu: Jak vjetar u silovitim naletima izaziva niz problema u mnogim mjestima u Hrvatskoj

Jak vjetar u silovitim naletima izaziva niz problema u mnogim mjestima u Hrvatskoj. U Osijeku i Zagrebu drveće je rušio na automobile, a kod Virovitice je bacio krov na školu. U gradu na Dravi naređena je evakuacija osječke tržnice zbog silovitih naleta u kojima je nosio dijelove krova – javlja Dnevnik.hr.

Olujni vjetar od jutra u Osijeku, Zagrebu i još nekim mjestima u Hrvatskoj stvara probleme građanima i vatrogascima, koji su zabilježili brojne intervencije.

Nosio je čak dijelove krova, lomio grane drveća, koje su pale na automobile, pješačke prijelaze i ceste. Ponegdje su padala i cijela stabla, kao u Zagrebu i Osijeku, gdje je vjetar rušio i zidove, od kojih je jedan pao na automobil.

Štete se zbrajaju, srećom, povrijeđenih zasad nema, ali valja biti na oprezu jer snažan vjetar nosi i krhotine, koje također mogu biti opasne.

Oštećeni semafori, otpadaju dijelovi fasade

Županijski centar 112 Zagreb zaprimio je više dojava građana da je na području Grada Zagreba uslijed jakog vjetra došlo do pada stabala i grana na prometnice i parkirana vozila, opadanja dijelova fasade sa zgrada, oštećenja limova na krovovima, semafora i telefonskih stupova.

Na području Zagrebačke županije zaprimljeno je nekoliko dojava da je na području Prilipja, Pleševice i Zaprešića uslijed jakog vjetra došlo do prekida opskrbe električnom energijom. Na terenu su nadležne službe koje rade na otklanjanju posljedica, poručili su iz Centra.

Na zagrebačkoj Remizi zbog snažnog vjetra srušilo se ogromno stablo na parkingu stambene zgrade i oštetilo nekoliko automobila.

Nedaleko od Arene na zagrebačkoj Jaruščici vjetar je potrgao nadstrešnicu i srušio je na automobile, a srušio je i stablo na cestu na Tuškancu, pa je ta ulica zatvorena za promet dok se ne raščisti do kraja.

Zbog jakih udara vjetra je zatvorena i sljemenska žičara, naime, vremenski uvjeti ne dopuštaju njeno sigurno prometovanje.
Osijek je također od jutra na udaru, a sve je počelo oko 8:30. Tamošnji Županijski centar 112 zaprimio je više dojava o padu stabala i telefonskih i električnih stupova na prometnice na području Osijeka, Belišća, Bizovca, Dalja i Vuke. Gotovo 15 naselja u okolici Grada na Dravi je bez struje.

U Osijeku zbog olujnog vjetra lete dijelovi krova, porušio je štandove na Sajmu antikviteta i prometne znakove, a oštetio je i nadstrešnicu osječke tržnice, pa je naređena evakuacija, te je odnio i neke reklamne panoe, javila je reporterka Dnevnika Nove TV Marina Bešić Đukarić.

Iz osječke Gradske uprave izvijestili su da je jutros odmah angažirano 35 radnika gradskog komunalnog poduzeća Unikom na skupljanju granja po cestama, čišćenja cesta i nogostupa.

”Ne izlazite van ako ne morate”, upozorili su svoje građane iz Virovitičko-podravske županije.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.