Strahovito nevrijeme u bh. susjedstvu: Poplavljene ulice, ogromna plima, okranski udari, brojne ekipe na terenu širom hrvatske obale

Duž obale Hrvatske nastali su veliki problemi zbog obilne kiše i orkanskog vjetra. Za danas je za ovo područje na snazi crveno upozorenje Meteoalarma.

Zbog obilne kiše poplavljene su ulice i tržnice nekoliko gradova, među njima je i Rijeka.

IstraIn piše da je visoka razina mora poplavila i centar Rovinja te da su problemi i u Poreču. Kažu da je u Rovinju more poplavilo gradski trg i rivu. Zbog toga je zabranjeno prometovanje rovinjskom rivom za sva vozila.

Voda je ušla i u neke kafiće i restorane, ali, kako doznaju od zapovjednika JVP-a Rovinj Evilijana Gašpića, oni za sada nisu zaprimili pozive za pomoć u eventualnom ispumpavanju.

DHMZ je jučer zbog najave olujnog i orkanskog juga te mjestimičnih obilnih oborina izdao crveni stupanj upozorenja za cijeli Jadran.

Već u 8 sati službena meteorološka postaja u Splitu, ona na Marjanu, izmjerila je udare juga do 103 km/h. Najjači udar do 8 sati izmjeren je na Sv. Juri na Biokovu, orkanskih 127 km/h.

Teška situacija je i u Splitu, zbog čega su u prekidu su sve katamaranske linije te većina trajektnih linija prema otocima.

Istovremeno, u Gorskom kotaru od jutros pada snijeg, pa se i tamo vozači pozivaju na dodatni oprez.

Upaljen meteoalarm za cijelu obalu

DHMZ je izdao crveni i narančasti alarm za većinu obale i to zbog jakog vjetra, oborina i opasnosti od grmljavinskog nevremena.

Glas Istre navodi kako je uz Pulu posebno teško stanje i u Umagu i Rovinju. U Umagu je kombinacijom kiše i plime voda počela dolaziti i do prvih kafića. Prema prognozi bi se nevrijeme u tim gradovima uskoro trebalo smiriti, dodaju.

I u Zadru od ranog jutra ne prestaje padati, no stanje je relativno dobro u odnosu na druge dijelove obale. Iz JVP-a Zadar kažu nam kako zasad nemaju većih intervencija.

U Biogradu su intervenirali zbog otpale grane.

Pogledajte…

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.