Strahovito nevrijeme u velikom bh. gradu, dio stanovnika bez struje, vjetar obarao drveće

Banja Luku je večeras pogodilo nevrijeme praćeno jakim udarima vjetra, kišom i grmljavinom. U proteklim satima snažne oluje su prvo zabilježene na sjeveru Italije i u Austriji, a zatim su se spustile prema Sloveniji i Hrvatskoj te sjeveru Bosne i Hercegovine.

Snažne padavine su zabilježene i na području Doboja i Tešnja, ali i drugih krajeva BiH.

U Bihaću je također zabilježeno olujno nevrijeme.

U Banja Luci dio grada je trenutno bez električne energije, a padao je i grad uz jaku kišu i vjetar.

Banjalučki mediji javljaju da je u nekoliko ulica prijavljeno da je jak vjetar oborio drveće.

Na magistralnom putu Bosanska Gradiška – Kozarska Dubica, između Bistrice i Orahove, otežan je saobraćaj zbog oborenih stabala na kolovoz usljed nevremena, saopšteno je iz Auto-moto saveza RS-a.

Građanima se savjetuje da ne izlaze napolje, a vozačima oprezna vožnja prilagođena uslovima na putu.

Što se tiče Bosne i Hercegovine, prema prognozi FHMZ-a, sutra (srijeda) veći dio dana će preovladavati pretežno sunčano i vruće.

Uz jači razvoj oblačnosti od poslijepodnevnih sati i tokom noći na četvrtak lokalni pljuskovi praćeni grmljavinom su mogući u sjevernim, centralnim i istočnim područjima Bosne.

Izgledni su obilniji pljuskovi i lokalna pojava grada. Vjetar slab do umjerene jačine većinom jugozapadnog smjera. U sjevernim područjima vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 21°C, na jugu zemlje do 26°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 i 39°C.

U četvrtak u Bosni djelomično vedro i nestabilno vrijeme. Jače grmljavinsko nevrijeme se očekuje u jutarnjim satima, s tim što lokalnih pljuskova može biti veći dio dana.

U Hercegovini i jugozapadu Bosne bi se zadržalo pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine, u Hercegovini i jugozapadu Bosne jugozapadnog smjera.

U većem dijelu Bosne vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20°C, na jugu zemlje do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 32°C, na jugu zemlje od 34 do 38°C.

U petak u Bosni djelomično vedro. U drugom dijelu dana širom Bosne se očekuju pljuskovi i grmljavina. U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine većinom jugozapadnog smjera.

U sjevernim područjima Bosne vjetar sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 19°C, na jugu zemlje od 21 do 24°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 33°C, na jugu zemlje od 34 do 38°C.

Pogledajte snimak iz Banja Luke.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.