Strašan slučaj: Oglasili se iz MUP-a KS o ubistvu i pokušaju ubistva u centru Sarajeva

MUP Kantona Sarajevo oglasio se povodom sinoćnjeg događaja u kojem je jedna osoba ubijena, a druga teško povrijeđena.

Podsjetimo, napadač je na potezu od Velikog parka od pijace Markale nožem povrijedio dvije osobe, od kojih je jedna na mjestu preminula.

Iz MUP-a KS navode kako su dojavu od građana dobili u 19,49 sati, da se u ulici Mula Mustafe Bašeskije, općina Centar Sarajevo, nalazi povrijeđeno NN lice.

“Izlaskom na mjesto događaja pronađeno je beživotno tijelo NN muške osobe, a ljekari Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo konstatovali su smrt.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da se radi o M.P., rođen 1983.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen”, navode iz MUP-a KS.

Samo šest minuta kasnije, na Trgu djece Sarajeva, policijski službenici zatekli su S.P., rođen 1977.godine, nastanjen u Sarajevu, sa vidnim povredama nanesenim oštrim predmetom i E.S., rođen 1973.godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen.

Ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, S.P. su ukazali ljekarsku pomoć, a potom u UKC u Sarajevu, gdje su ljekari konstatovali teške tjelesne povrede opasne po život, te je zadržan na daljem liječenju.

“Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, koji je rukovodio uviđajnim radnjama koje su izvršili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak medicinske struke.

Tijelo preminulog M.P. je prevezeno vozilom KJKP “Pokop” u prosekturu Bare, gdje će se obaviti obdukcija.

Navedenog dana u 20,00 sati, slobode je lišen E.S., zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela Ubistvo i Ubistvo u pokušaju i predat u prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

Policijski službenici, pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva, nastavljaju kriminalističku obradu nad osumnjičenim licem, te rasvjetljavanje i dokumentovanje svih činjenica i okolnosti vezanih za izvršenje navedenih krivičnih djela”, navodi se u saopćenju MUP-a KS.

Naslova fotografija preuzeta sa portala N1.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.