Strašno nevrijeme u bh. gradu, padao izuzetno velik led!

Jako nevrijeme praćeno obimnom kišom i gradom pogodilo je Jajce danas oko 15 sati. Veliko nevrijeme je zabilježeno i u Vitezu

Usljed obilnih padavina pojedine saobraćajnice u užem dijelu grada bile su poplavljenje i tako neprohodne za pješake, a otežano je bilo i odvijanje saobraćaja.

Grad koji je padao nanio je veliku štetu na usjevima i zasadima voća.

Čitatelji portala N1 iz Viteza poslali su i fotografije led koji je bio izuzetno veliki.

Uz obilnu kišu padao je i grad. Štete na poljoprivrednim dobrima i zasadima voća su neizbježne, iako je o tome još uvijek prerano govoriti.

Ulice u gradu za samo nekoliko minuta su pobijelile, a kad se nevrijeme smirilo ličile su na jezera.

Sutra u Bosni umjerena oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim satima sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom u centralnim i istočnim područjima. U Hercegovini pretežno sunčano.

Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 29, na jugu zemlje do 32 stupnja.

(Četvrtak)., u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Razvojem oblačnosti, ponegdje u istočnim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak. Vjetar slab zapadnog i jugozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17, na jugu zemlje do 20, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 32 stupnja.

PROGNOZA VREMENA ZA 3.06.2020

(Petak)., u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura zraka većinom između 13 i 19, na jugu zemlje do 23, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 27 i 33, na jugu do 35 stupnjeva.

PROGNOZA VREMENA ZA 4.06.2020

(Subota)., u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Razvojem oblačnosti, ponegdje u sjeveroistočnim područjima moguć je i kratkotrajni pljusak.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 17 i 23, na jugu zemlje do 25, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 28 i 36 stupnjeva.

Pogledajte i snimak iz Jajca.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.