Stravična nesreća na magistralnom putu M-17: Dvoje teško povrijeđeno, auti potpuno smrskani

Više osoba povrijeđeno je u saobraćajnoj nesreći koja se u popodnevnim satima dogodila na magistralnoj cesti M-17 između Bune i Žitomislića.

Kako nam je kazano iz MUP-a HNK do nesreće je došlo oko 16:30 sati kad su se sudarila tri vozila.

U nesreći su učestvovala vozila Citroen, Passat i Škoda Octavia, koja je od siline udara završila izvan saobraćajnice.

Škodom, koja ima oznaku početnika u vožnji, je kako saznajemo upravljala ženska osoba, te su intervenisali vatrogasci kako bi je izvukli iz vozila.

Hitna medicinska pomoć je unesrećene prevezla u mostarsku bolnicu kako bi im ukazali pomoć i utvrdili stepen povreda.

Prema prvim informacijam dvije su osobe zadobile teške tjelesne povrede.

Na mjesto događaja došli su policijski službenici koji rade uviđaj i reguliraju saobraćaj koji se odvija jednom trakom naizmjenično – javlja Klix.

Stanje na cestama 28. 05. 2022. u 21 : 55 sati

Zbog radova na dionici Buna-Počitelj u mjestu Ševaš Njive, svaki dan osim nedjelje i praznika na snazi su dnevne obustave saobraćaja u vremenu od 09 do 12:15 sati, od 13:15 do 15:00 sati i od 17:00 do 19:00 sati. Za vrijeme obustave saobraćaj je preusmjeren na alternativne pravce (Tasovčići-Tromeđa-Mostar, Tasovčići-Masline-Buna i Tasovčići- Domanovići-Buna).

Zbog izvođenja radova na autoputu A-1 za saobraćaj su zatvorene preticajne trake u zonama petlje Sarajevo sjever i petlje Podlugovi, u oba smjera. Radovi se izvode i na vijaduktu Klopče na dionici A-1 Zenica sjever-Zenica jug, gdje se saobraća preticajnom trakom, dok je vozna traka zatvorena za saobraćaj.

Zbog održavanja Svjetskog prvenstva u raftingu u kanjonu “Tijesno”, na magistralnom putu Karanovac-Crna Rijeka, saobraćaj će biti obustavljen sutra (29.05.) u vremenu od 11 sati do ponoći. Za vrijeme obustave saobraćaj će se preusmjeriti preko Čađavice.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko, Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.