Stravična nesreća u BiH: Sletio automobilom i udario u električni stub, poginuo vozač na magistralnom putu Prijedor – Novi Grad

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se rano jutros dogodila na magistralnom putu Prijedor – Novi Grad poginuo je vozač A.Š., a povrijeđeno je više osoba. Nesreća je policiji prijavljena pola sata poslije ponoći. Policijska uprava Prijedor apelovala je na sve učesnike u saobraćaju.

Tokom uviđaja utvrđeno je da je automobil nakon slijetanja udario u stub željezničke visokonaponske mreže, uslijed čega je došlo do obustave željezničkog saobraćaja.

U nesreći su povrijeđena i trojica saputnika u automobilu.

Povrijeđeni M.E. i V.Đ. su zbog težine povreda prebačen i u UKC Republike Srpske, dok je povrijeđenom N.K. pomoć ukazana u bolnici “Dr Mladen Stojanović” u Prijedoru.

Policijska uprava Prijedor apelovala je na sve učesnike u saobraćaju da poštuju saobraćajna pravila i propise.

Poseban apel upućen je vozačima da prilikom učestvovanja u saobraćaju poštuju ograničenja brzine kretanja i da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola, lijekova ili drugih psihoaktivnih supstanci.

Stanje na cestama 16. 12. 2023. u 18 : 40 sati, informacije BIHAMK-a

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen je saobraćaj u mjestu Brezovo Polje na magistralnom putu Nemila-Žepče.

Na putevima u Bosni i Hercegovini kolovoz je suh i mjestimično vlažan, a zbog niske temperature upozoravamo na moguće nailaske na poledicu na svim vlažnim lokalitetima, posebno na dionicama u višim planinskim predjelima, na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Skrećemo pažnju i na učestale odrone na brojnim dionicama, kao i na povremeno jak vjetar.

Sanacioni radovi izvode se na magistralnim putevima: Jablanica-Mostar (most Begića i Begovića), Ključ-Sanski Most (na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka) i Čevljanovići-Nišići. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Na magistralnom putu Livno-Šuica upozoravamo na česte izlaske divljih konja na kolovoz.

Duge su kolone vozila na ulazu u našu zemlju na graničnom prelazu Bosanska Gradiška. Na ostalim graničnim prelazima putnička vozila za sada ne čekaju duže od 30 minuta.

Savjetujemo oprezniju vožnju i napominjemo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, čije posjedovanje je i zakonski obavezno.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.