Stravična nesreća u tunelu kod Maglaja: U sudaru kamiona i motocikla poginula jedna osoba

U tunelu kod Maglaja došlo je do teške saobraćajne nesreće u kojoj je jedna osoba smrtno stradala, potvrđeno je iz Operativnog centra MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Kako su kazali u MUP-u ZDK došlo je do sudara teretnog motornog vozila i mopeda te je tom prilikom jedna osoba poginula.

Uviđaj je i dalje u toku nakon čega će biti poznato kako je došlo do ove tragedije.

Policija je na terenu i vrši se uviđaj, nakon čega će biti poznato više informacija.

– U nesreći su učestvovali motocikl i kamion. U toku je uviđaj, a za to vrijeme se ide obilaznicom kroz Maglaj. Jedno lice je smrtno stradalo – rečeno je iz Operativnog centra MUP-a ZDK.

Stanje na cestama

Na dionici Vrbaška-Draksenić (put prema GP Gradina) zbog sanacionih radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Prijedora.

Zbog radova na asfaltiranju sutra (05.05.) od 07:30 do 18 sati, obustavlja se saobraćaj na regionalnom putu Jezero-Šipovo.

Zbog radova na izgradnji pristupnih puteva i raskrsnice za autoput A-1, na snazi je noćna obustava saobraćaja od 01 do 04:30 sati na magistralnom putu M-17 Buna -Počitelj u mjestu Ševaš Njive. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava preko Domanovića.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Aktuelni radovi

Zbog aktuelnih radova izdvajaju se putevi: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko, Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 10 tona ukupne mase, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, prenosi BIHAMK.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.