Stravična saobraćajna nesreća na magistrali kod Doboja: U sudaru teretnog vozila i automobila marke “Golf”, poginuo je muškarac

T.M. (62) poginuo je u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila danas na magistralnom putu Doboj – Derventa u mjestu Rudanka.

Teška saobraćajna nesreća dogodila se na magistralnom putu M1-105, Doboj-Derventa u mjestu Rudanka u kojoj je jedna osoba smrtno stradala.

Ovu informaciju potvrdila je za portal “Avaza” portparolka PU Doboj Dragana Kerkez.

– Nesreća se dogodila u 15:25 sati na magistralnom putu M1-105, Doboj-Derventa u mjestu Rudanka. Učestvovali su vozač T.M. (1960.) iz Velike Bukovice, grad Doboj, koji je upravljao sa putničkim automobilom marke Golf 2 i vozač M.O. (1978.) iz Gračanice, koji je upravljao sa teretnim vozilom marke Iveco.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi smrtno je stradao vozač Marijanović Timotija. Uviđaj lica mjesta vrše policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Doboj – potvrdila je za portal “Avaza” Kerkez.

Do nesreće je došlo kada su se sudarili “golf” koji je vozio T.M. i kamion kojim je upravljao M.O. iz Gračanice.

U PU Doboj su rekli da je u toku uviđaj.

Stanje na cestama 01. 07. 2022. u 16 : 50 sati – izvještaj BIHAMK-a

Zbog radova na asfaltiranju danas i naredna dva dana obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Prijedor-Banja Luka, na dionici Dragočaj-Tunjice. Za vrijeme obustave vozila se preusmjeravaju na alternativne pravce (Omarska-Bronzani Majdan-Banja Luka ili Prijedor-Bosanska Dubica-Bosanska Gradiška-Banja Luka).

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, saobraća se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj. Radovi se izvode i u zoni petlje Sarajevo sjever, gdje se saobraća usporeno.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Bihać-Bosanski Petrovac (dionica Ripač-Dubovsko) i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Zbog visokih dnevnih temperatura preporučujemo putovanje u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko se ipak putuje tokom dana savjetujemo češće pauze. Prije polaska na putovanje savjetujemo i provjeru potrebne dokumentacije za osobe i vozilo, te provjeru stanja na putevima i graničnim prelazima.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.