Stravična saobraćajna nesreća na magistralnom putu M-17, jedna osoba poginula u udesu koji se dogodio kod Žepča

Stravična saobraćajna nesreća dogodila se danas oko 14:30 sati u mjestu Tatarbudžak, kod Žepča na magistralnom putu M-17, a nakon udesa oglasili su se iz policije.

U nesreći su učestvovali teretno motorno vozilo kojim je upravljao D.N. rođen 1955. godine iz Banja Luke te putničko motorno vozilo marke Passat, kojim je upravljao G.M., rođen 1994. godine iz Goražda te putničko motorno vozilo marke Mercedes, a identitet vozača se utvrđuje.

-“On je smrtno stradao. Njegov identitet utvrđujemo. Saobraćaja je obustavljen – rekao je za portal “Avaza” Elvedin Fišek, portparol MUP-a ZDK.

Uviđaj će uraditi policijski službenici PS Žepče, a saobraćaj se odvija alternativnim putem. Nesreća se dogodila iz pravca Žepča.

OPŠTE INFORMACIJE BIHAMK-a

Stanje na cestama 01. 12. 2022. u 15 : 50 sati

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Žepče-Maglaj, kod mjesta Tatarbudžak. Alternativni pravac je regionalni put Žepče-Zavidovići-Maglaj.

Magla i niska oblačnost i dalje smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama, a posebno izdvajamo prevoje Mliništa (Glamoč-Mrkonjić Grad) i Rostovo (Bugojno-Novi Travnik), kao i puteve Turbe-Banja Luka i Olovo-Kladanj-Tuzla. Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo na učestale odrone.

U toku su sanacioni radovi na dionici magistralnog puta Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrsnice za stadion “Asim Ferhatović Hase” do naselja Šip). Vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju jednom trakom, dok su vozila iz pravca Vogošće preusmjerena na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva). Na ovoj dionici dosta je usporeno saobraćanje, posebno u jutarnjim i poslijepodnevnim satima.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova saobraća se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnim putevima: Bihać-Bosanski Petrovac (Ripač-Dubovsko), Jajce-Crna Rijeka (Orlovac) i Doboj-Maglaj (Poljice-Maglaj).

Napominjemo da će sutra ponovo dolaziti do povremenih obustava saobraćaja na magistralnim putevima: Žitomislići-Počitelj, Srebrenik-Orašje i Bihać-Bosanski Petrovac.

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.