Stravična saobraćajna nesreća u Bosni i Hercegovini: Poginulo dijete, povrijeđeno sedam osoba u udesu kod Rogatice

Na magistralnom putu Podromanija – Rogatica došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj je učestvovalo više automobila. Nastradala je najmanje jedna osoba, a povrijeđeno je sedam osoba. Uviđaj je i dalje u toku, a na ovoj relaciji je usporen saobraćaj s obzirom na to da policija dozvoljava prometovanje naizmjenično jednom trakom.

“U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu Podromanija – Rogatica danas oko 14 sati smrtno je stradala jedna maloljetna osoba, dok je sedam osoba povrijeđeno.

Stepen povreda povrijeđenih još uvijek nije poznat”, rečeno je za Klix.ba iz Policijske stanice Istočno Sarajevo. U nesreći su učestvovali Fiat i Audi.

Neka od lica prevezena su vozilima hitne pomoći u Urgentni centar Kantonalne bolnice Goražde gdje im je ukazana ljekarska pomoć.

Dijete je hitno sanitetom prebačeno na KCUS, a nezvanično saznajemo da je i otac djeteta na putu za Klinički centar Sarajevo.

Uviđaj je i dalje u toku, a na ovoj relaciji je usporen saobraćaj s obzirom na to da policija dozvoljava prometovanje naizmjenično jednom trakom.

Stanje na cestama 16.03.2024. u 18:14 sati

Izvještaj BIHAMK-a

U toku su radovi na rušenju tunelske cijevi na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina, zbog čega je saobraćaj na ovoj dionici obustavljen.

Predviđeno je da radovi traju do kraja ovog mjeseca, a za to vrijeme putnička i teretna vozila do 20 tona koriste alternativni pravac Trnovo-Grebak-Ustikolina-Foča. Putnička vozila, kao i teretna vozila do 12 tona mogu koristiti i pravac Sarajevo- Rogatica- Ustiprača- Goražde-Foča.

Zbog oštećenja mosta na magistralnom putu Rogatica-Ustiprača vozila do 12 tona ukupne dozvoljene mase saobraćaju jednom trakom, dok je za vozila preko 12 tona saobraćaj obustavljen.

Zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most iz pravca Ključa, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilazni pravac.

U toku su i radovi na ulazu u Neum (Stolac-Neum) zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na postojeću obilaznicu (Dubrovačka ulica).

Radovi se izvode i na magistralnim putevima: Žepče-Zenica, Jablanica-Potoci, Čevljanovići-Nišići, Grude-Vitina i Bijeljina-Rača, kao i na sjevernom ulazu u Mostar, te na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku, a na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.