Student koji je Porscheom udaren na Drveniji javno progovorio: Samo se sjećam trolejbusa i bolnice kada su mi namještali rame

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 10. maja ove godine povrijeđen je mladić Vekas Jovanović, kojeg je nesavjesni vozač udario Porscheom u sarajevskom naselju na Drveniji.

Kako je ranije rečeno iz MUP-a Kantona Sarajeva, došlo je do udara i obaranja na kolovoz pješaka V. J., rođen 2002. godine u Zenici gdje je i nastanjen.

Mladić Vekas Jovanović za portal “Avaza” je govorio o nemilom događaju koji se dogodio.

– Ja sam nakon predavanja izlazio sa fakulteta, krenuo sam da pređem ulicu i stao je trolejbus Dobrinja – Trg Austrije i to je zadnje čega se sjećam.

Sjećam se trolejbusa i trenutka u bolnici kada su mi namještali rame, pošto je bilo dislocirano i kada su me smjestili na odjel – rekao je Jovanović za „Avaz“.

“Mrak pred očima”

Dodao je da nije uspio vidjeti vozača kada ga je automobil udario te da mu je na oči pao mrak.

– Pao sam u nesvijest, ne sjećam se ni ko me je udario, niti koje je auto bilo – kazao je on.

Dodao je da je sam bio kada je izašao s fakulteta.

– Imam druga sa drugog smjera s kojim se vraćam, međutim, on je već otišao. Prije mene je izašao, tako da sam se ja tu zadesio sam – kazao je.

Mora nositi gips

Dodao je da ga boli lijeva lopatica, ali da je ostalo sve uredu.

– Moram ići kod ortopeda za vrat, to da vide i moram skinuti konce. Gips moram nositi još mjesec dana – izjavio je Vekas Jovanović.

Za kraj se zahvalio ljudima koji su mu pomogli, a posebno čovjeku sa parkinga kod Fakulteta političkih nauka.

Podsjetimo, vozač koji je Porscheom udario studenta na Drveniji u Sarajevu, 27-godišnji Albin Travnjak nije pronađen na adresi stanovanja u Zenici, potvrdio je ranije Elvedin Fišek, portparol MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Također, vozilo je ranije pronađeno napušteno u starom dijelu Sarajevo u ulici Za Beglukom, a svjedoci su tada kazali da su u vozilu bile dvije osobe.

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.