Sudar pet vozila na magistralnom putu M-17

Na magistralnom putu M-17 u mjestu Begov Han dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovalo pet vozila.

Nesreća se dogodila iza 14 sati. Nema informacija o povrijeđenim osobama, a na vozilima je pričinjena materijalna šteta.

Saobraćaj na ovoj dionici odvija se otežano jednom trakom. Nakon što pripradnici MUP-a ZDK izvrše uviđaj na licu mjesta bit će poznate okolnosti koje su dovele do nesreće.

Napominjemo da se na naslovnoj fotografiji nalazi ilustracija.

OPŠTE INFORMACIJE IZ BIHAMK-a

Stanje na cestama 05. 07. 2022. u 14 : 20 sati

Na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko) u vremenu od 16 do 17 sati doći će do obustave saobraćaja. Za vrijeme obustave alternativni pravac je Bihać-Bosanska Krupa-Krnjeuša-Bosanski Petrovac.

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, saobraća se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj. Radovi se izvode i na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, gdje se na mjestu radova saobraća suprotnom stranom, u dvosmjernom režimu saobraćaja.

U toku su deminerski radovi na magistralnim putevima Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“) i Bosanski Brod-Odžak (na lokalitetima Poloj i Liješće). Radnim danima u vremenu od 08 do 16 sati na snazi su polusatne obustave saobraćaja, uz 15-minutna propuštanja vozila.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Bihać-Bosanski Petrovac (dionica Ripač-Dubovsko) i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Zbog visokih temperatura molimo sve vozače da tokom dužih vožnji prave češće pauze. Budite maksimalno oprezni, izbjegavajte rizična preticanja i na vrijeme se informišite o trenutnom stanju na putevima i graničnim prelazima.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.