Sukob predsjedničkih kandididata, Denis Bećirović žestoko napao Bakira Izetbegovića: “Izaberi jednom u životu da budeš državnik, a ne plemenski vođa”

Kandidat za člana Predsjedništva BiH Denis Bećirović oglasio se nakon najave Bakira Izetbegovića kako će se odazvati pozivu evropskog komesara za proširenje Olivera Varhelyija, koji je pozvao u Brisel predstavnike naroda u Bosni i Hercegovini.

“Pozivam predsjednika SDA Bakira Izetbegovića da prestane izigravati plemenskog poglavicu i nanositi štetu državi Bosni i Hercegovini zarad prikupljanja jeftinih političkih poena u svrhu predizborne kampanje.

Bosna i Hercegovina je država koja ima svoje institucije i čije nadležnosti ne mogu prisvajati ni Bakir Izetbegović, ni Dragan Čović, a ni Milorad Dodik glumeći predstavnike naroda u Bosni i Hercegovini”, rekao je Bećirović.

Naglasio je kako s evropskim komesarom za proširenje Oliverom Varhelyijem trebaju razgovarati članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine u čijoj je isključivoj nadležnosti državna vanjska politika, a nikako samoprozvani predstavnici tri etničke grupe u našoj zemlji.

“Pozivam Bakira Izetbegovića da stavi državne interese iznad stranačkih interesa te da zajedno s Draganom Čovićem i Miloradom Dodikom ne predstavlja Bosnu i Hercegovinu nefunkcionalnom državom, a sve kako bi se u izbornoj godini predstavio kandidatom za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine koji je navodno nešto odbio u Briselu”, poručio je Bećirović.

Na kraju, pozvao je Izetbegovića da pusti da institucije funkcionišu.

“Pustite gospodine Izetbegoviću državne institucije neka funkcionišu u skladu s Ustavom Bosne i Hercegovine i ne preuzimajte na sebe ulogu vrhovnog poglavara jedne etničke grupe jer to niste i nikada neće ni biti”, rekao je Denis Bećirović.

Podsjećamo, sinoć je Izetbegović isprozivao Bećirovića. O tome čitajte na linku ispod.

Počelo je, Bakir Izetbegović SDA se obrušio na Denisa Bećirovića SDP: “Pola života je na državnim jaslama i dobrim plaćama”

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.