Supruga rahmetli Muamera, Elma Elfić Zukorlić: Kunu se u muftijin emanet, a od prvog dana su nasrnuli na mene i moju djecu

Elma Elfić Zukorlić, supruga rahmetli muftije Muamera Zukorlića, u razgovoru za portal “Avaza” osvrnula se na napade na nju i njenu djecu koji su počeli nakon smrti muftije Zukorlića.

Ona je jučer objavila fotografiju sa djecom uz opis “”Ko čuva muftijin emanet ili, bolje pitanje, kome smeta muftijin emanet?”

Kaže da se izjava odnosila na sve one koji se kunu u muftijin emanet, a od prvog dana od njegovog ukopa su nasrnuli na nju i njenu maloljetnu djecu.

– Razapeli su strijele na nas, umjesto da nam budu štit. Iz poštovanja prema rahmetli Muftiju, šutjela sam i i dalje šutim i ne znam dokle ću izdržati. Samo ću vam reci da je moj sin dženazu ocu na trgu klanjao u drugom redu, a ne u prvom redu sa porodicom.

Ljubomora koja je taložena zbog njegove ljubavi, poštovanja i povjerenja koju je gajio prema meni i djeci je isplivala nakon smrti.

Želeći da nas degradiraju, omalovaže i izbrišu, iako se on za života javno ponosio nama.

Za razliku od svih njih koji me napadaju, o mom radu sa muftijom svjedoče video-audio snimci i fotografije, njegovi govori i gostovanja gdje govori o meni, pjesme koje mi je pisao, rezultati koje sam dala na polju Islamske zajednice i obrazovanja kao i u muftijinom životu i radu – istakla je Elfić Zukorlić.

Kazala je da je muftija Zukorlić posljednji ručak u Klubu poslanika imao sa najbližim saradnicima kada je proslavljao njeno imenovanje na poziciju pomoćnika ministra.

– A cvijeće sam dobila od Jahje Ferhatovića koji je danas idejni vođa napada na mene. Napadajući nas oni zapravo napadaju rahmetli Muftiju i njegov privatni i poslovni život.

Skoro 18 godina bila sam njegov najbolji prijatelj, saborac i supruga – poručila je Elma Elfić Zukorlić za portal “Avaza”.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.