Susret u Beogradu, ispred Vučića i Krviokapića velika karta Balkana: Razgovarali o odnosima Srbije i Crne Gore, kao i sa drugim zemljama regiona…

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa premijerom Crne Gore Zdravkom Krivokapićem koji se nalazi u dvodnevnoj posjeti Srbiji.

Ovom prilikom njih dvojica su razgovarali o odnosima Srbije i Crne Gore, kao i sa drugim zemljama regiona.

– Intenzivan i kontinuiran dijalog na visokom nivou predstavlja glavni preduslov za stvaranje klime boljeg razumijevanja i lakšeg prevazilaženja eventualnih razlika između dvije države. Srbija pridaje poseban značaj daljem razvoju sveukupnih bilateralnih odnosa sa Crnom Gorom, u duhu prijateljstva i međusobnog uvažavanja, rekao je Vučić.

Vučić je posebno naglasio da su dobri odnosi između Srbije i Crne Gore od izuzetnog značaja za stabilnost čitavog regiona.

– Verujem da delimo mišljenje da do stabilizacije odnosa i njihovog sveukupnog unapređenja može doći ukoliko postoji volja i spremnost za to sa obe strane, uz uzajamno uvažavanje i sagledavanje zajedničkih potreba i interesa, rekao je Vučić.

Krivokapić je izrazio spremnost da se odnosi između dvije države unaprijede u svim aspektima od obostranog interesa i dodao da “Crna Gora pozdravlja strategiju odmjerenih koraka za obostrano korisne odnose dvije zemlje”.

Govoreći o eurointegracijama, Vučić je istakao da Srbija snažno podržava sve zemlje regiona na putu ka članstvu u Evropskoj uniji, te da je u tom smislu uzajamna podrška od izuzetnog značaja.

Sagovornici su se također saglasili da postoji obostrani interes za revitalizaciju infrastrukture koja povezuje dvije zemlje, pri čemu su istakli da je od velikog značaja izgradnja putne i željezničke infrastrukture, kao i dalji rad na energetskim projektima, te zajednički nastup na trećim tržištima, prenosi Anadolija.

Leave your vote

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.