Sve vrvi od policije: Pogledajte kako izgleda Banja Luka uoči obilježavanja neustavnog dana RS

Prilikom još jednog obilježavanja dana bh. entiteta RS, političke tenzije podignute su na najveću razinu. I to ne samo unutar Bosne i Hercegovine. S velikom pažnjom su oči regije, ali i međunarodne zajednice uprte u Banja Luku, jer Milorad Dodik ne odustaje. Poznato je i kako će izgledati obilježavanje neustavnog dana RS.

Počelo je polaganjem vijenaca na srpskom vojnom groblju u Sokocu, zatim će se dijeliti odlikovanja institucijama i pojedincima, slijedi defile…

Navečer od 19 sati počinje koncertni program na kojem će nastupiti Danica Crnogorčević, Aca Lukas, Miroslav Ilić i Baja Mali Knindža.

Podsjetimo, “Ne volim te Alija zato što si balija”, “Ne damo ti Tuđmane ni metra”, “Ćuti ćuti ujko” samo su neke od brojnih pjesama u kojima Baja Mali Knindža širi govor mržnje prema Bošnjacima i Hrvatima koristeći se ratnom retorikom.

Ekipa portala Radiosarajevo.ba na ulicama je Banje Luke. Kako javlja nnjihov reporter, primjetno je da je veliki broj policijskih vozila i policajaca na ulicama grada. “Posebno je veliko osiguranje na ulicama gdje će uslijediti defile”, javlja nnjihov reporter.

Amerikanci su mu u ponedjeljak, 8. januara, poslali jasnu poruku. Njihovi borbeni avioni izveli su vojnu vježbu iznad teritorija Bosne i Hercegovine, tačno na dan kada je u Banjoj Luci najavljen početak dvodnevnog obilježavanja dana RS kojeg je Ustavni sud BiH proglasio diskriminatornim i neustavnim.

Pogledajte prilog BRT-a.

Kakva atmosfera vlada na ulicama Banja Luke pogledajte na fotografijama koje je objavio portal Radiosarajevo.ba.

Foto: Dženan Kriještorac, Radiosarajevo.ba

Foto: Dženan Kriještorac, Radiosarajevo.ba

Foto: Dženan Kriještorac, Radiosarajevo.ba

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.