Teniserka Jelena Dokić javno iznijela potresnu ispovijest, zamalo izvršila samoubistvo skokom sa 26 sprata

Nekadašnja teniserka Jelena Dokić priznala je da je nedavno zamalo izvršila samoubistvo skokom sa balkona 26 sprata.

Jokić je rođena u Osijeku, odakle je kao djevojčica preselila u Australiju. Međutim, tokom karijere u nekoliko navrata mijenjala je selekciju za koju nastupa, pa je tako igrala za Srbiju i Crnu Goru.

Najbolji plasman na WTA listi bilo joj je četvrto mjesto 2002. godine.

Međutim, tokom cijele karijere, ali i nakon nje proživljava pravu dramu. U emotivnoj poruci 2017. godine otkrila je kakve joj je probleme u životu otac stvarao.

Već godinama se bori sa depresijom, razmišljala je u nekoliko navrata o samoubistvu, a sada je priznala da je malo nedostajalo da oduzme sebi život 28. aprila 2022. godine.

“Umalo sam skočila sa balkona na 26. spratu i oduzela sebi život 28. 04. 2022. Nikad neću zaboraviti taj dan. Sve je u magli. Sve je mračno. Nema tona, slike, ništa nema smisla. Samo suze, tuga, depresija, anksioznost i bol. Posljednjih šest mjeseci su bili teški. Konstantno sam plakala svuda. Od sakirvanja u kupatilu na poslu, da bih obrisala suze i da niko ne vidi, do neprestanog plakanja kod kuće u svoja četiri zida, bilo je nepodnošljivo. Konstantna osjećanja tuge i bola jednostavno nisu odlazila i život mi je bio razbijen.

Krivila sam sebe, ne mislim da sam vrijedna ljubavi i uplašena sam. Također, znam da imam još toliko stvari na kojima moram biti zahvalna, a onda počinjem da mrzim sebe jer se osjećam ovako kako se osjećam, kao da nisam zahvalana želim da sve to okončam. Takav začarani krug u mojoj glavi. Rezultat: skoro da sam skočila sa balkona na 26. spratu 28. aprila. Nikada neću zaboraviti dan, samo sam željela da bol i patnja prestanu.

Došla sam se do ivice, čak ni ne znam kako sam to uspjela. Dobijanje stručne pomoći mi je spasilo život.

Ovo nije lako napisati, ali uvijek sam bila otvorena, iskrena i ranjiva prema svima vama i duboko vjerujem u moć dijeljenja naših priča da nam pomogne da prebrodimo stvari i da pomognemo jedni drugima. Pišem ovo jer znam da nisam jedina koji se bori. Samo znajte da niste sami”, napisala je Dokić u potresnoj ispovijesti na društvenim mrežama.

Dokić (38), trenutno živi u Australiji gdje je jedno vrijeme radila kao stručni komentator na Australian Openu – javio je Klix.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.