Teška i vrlo tragična saobraćajna nesreća u BiH: Poginuo mladić koji je imao samo 29 godina

Goran S. (29) iz Zvornika poginuo je jutros na lokalnom putu Kušlat – Raševo, u mjestu Donje Raševo, opština Milići.

Nesreća se desila oko 07:15 sati kada je ovaj mladić bio za volanom audija.

Policijski službenici Policijske stanice Milići su postupili po prijavi i izašli na lice mjesta. Na lice mjesta su upućeni i radnici Javne zdravstvene ustanove Dom zdravlja “Sveti Nikola” u Milićima.

Od strane policijskih službenika PS Milići je utvrđeno da je u saobraćajnoj nesreći učestvovao G.S. a doktor navedene Javne zdravstvene ustanove je konstatovao smrt, prenosi Srpskainfo.

O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, Područna kancelarija Vlasenica.

Policijskim službenicima PS Milići naložili su vršenje uviđaja i preduzimanje svih mjera i radnji iz njihove nadležnosti.

OPŠTE INFORMACIJE IZ BIHAMK-a

Stanje na cestama 03. 07. 2022. u 17 : 15 sati

Nakon završenih radova, u funkciji je magistralni put Prijedor-Banja Luka (dionica Dragočaj-Tunjice).

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, saobraća se preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Bihać-Bosanski Petrovac (dionica Ripač-Dubovsko) i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Duga su zadržavanja na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta.

Dobra prohodnost većine putnih pravaca i umjerena frekvencija saobraćaja, karakterišu danas saobraćajnu situaciju na putevima u Bosni i Hercegovini. I danas su temperature zraka izrazito visoke, pa molimo sve vozače da tokom dužih vožnji prave češće pauze. Budite maksimalno oprezni, izbjegavajte rizična preticanja i na vrijeme se informišite o trenutnom stanju na putevima i graničnim prelazima.

Leave your vote

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.