Teška nesreća na magistralnom putu M-17, policija se oglasila: U prevrtanju automobila četiri osobe povrijeđene

Četiri osobe su povrijeđene u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnoj cesti M-17 u mjestu Salakovac kod Mostara, potvrđeno je iz policije. Kako je kazano iz MUP-a HNK nesreća se dogodila oko 14:30 sati, kada se pod još neutvrđenim okolnostima prevrnulo motorno vozilo.

“Prema prvim informacijama jedno vozilo se prevrnulo i četiri osobe su povrijeđene”, rečeno je za Klix.ba u MUP-u HNK.

Svi povrijeđeni su vozilom Hitne medicinske pomoći prevezeni u Centar urgentne medicine u SKB Mostar, kako bi im ljekari ukazali potrebnu medicinsku pomoć i utvrditi stepen zadobivenih povreda.

Intervenisalo je više ekipa Hitne medicinske pomoći i vatrogasne službe.

Policijski službenici na mjestu nesreće rade uviđaj, a saobraćaj se na ovoj dionici magistrale odvija otežano, što je izazvalo formiranje kolone vozila, te se učesnici saobraćaja pozivaju na strpljenje – prenosi Klix.

OPŠTE INFORMACIJE IZ BIHAMK-a

Stanje na cestama 02. 09. 2023. u 15 : 55 sati

Zbog radova na polaganju završnog sloja asfalta na magistralnom putu Stolac-Ljubinje (na dionici Žegulja-Ljubinje), obustavlja se saobraćaj svakodnevno u vremenu od 08 do 15 sati. Za vrijeme obustave alternativni pravac je Stolac-Berkovići-Bileća-Trebinje i obratno.

Saobraćaj je zbog radova i dalje obustavljen na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Zbog sanacionih radova na raskrsnici kod mjesta Rudanka, usporeno se saobraća magistralnim putem Doboj-Rudanka-Johovac i regionalnim putem Razboj-Rudanka.

U toku su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca), zbog čega se svakog dana (osim nedjelje) u vremenu od 07 do 16:30 sati saobraća usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima: Bugojno-Kupres, Ripač-Dubovsko, Vitez-Nević Polje, Livno-Kamensko i Semizovac-Olovo, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Kladanj (iz smjera Olova), Stolac i Hadžiće.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.