Teška nesreća na magistralnom putu M-17, saobraćaj obustavljen, jedna osoba poginula

Jedna osoba je smrtno stradala u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnoj cesti M-17 kod Jablanice u sudaru osobnog automobila i teretnog vozila, a saobraćaj je potpuno obustavljen, potvrđeno je za Klix.ba.

Glasnogovornik MUP-a HNK Ljudevit Marić nam kaže da se nesreća dogodila u 10:25 sati kad su se u mjestu Komadinovo vrelo sudarili osobno vozilo Volkswagen i teretno vozilo Man.

“U putničkom osobnom vozilu jedna osoba je zadobila teške tjelesne povrede a druga ne daje znakove života.

Trenutno je saobraćaj potpuno obustavljen”, kazao je Marić za Klix.ba.

Na mjestu nesreće su policijski službenici koji će raditi uviđaj i nadležni tužilac iz Konjica.

Interveniralo je više ekipa Hitne medicinske pomoći, koje su prevezle teško povrijeđenu osobu u mostarsku bolnicu kako bi joj se ukazala pomoć, dok je beživotno tijelo poginule osobe još na mjestu nesreće koje su osigurali policijski službenici zbog povođenja svih zakonom previđenih radnji.

Saobraćaj će biti obustavljen do završetka uviđaja, te se stvaraju velike kolone vozila na magistrali između Mostara i Sarajeva.
Više detalja o nesreći i okolnostima pod kojim se dogodila bit će poznato nakon svih istražnih radnji koje zakon nalaže.

OPŠTE INFORMACIJE BIHAMK-a

Stanje na cestama 26. 06. 2023. u 10 : 40 sati

Zbog saobraćajne nezgode na magistralnom putu M- 17 Jablanica- Mostar (Komadinovo Vrelo) saobraćaj je obustavljen do daljnjeg. Zbog pojačane frekvencije vozila formiraju se duge kolone vozila, pa vozače molimo za strpljenje i razumjevanje.

Za danas su, zbog minerskih radova, najavljene dvije jednosatne obustave saobraćaja na dionici magistralnog puta M-5 Ripač-Dubovsko i to u terminima od 13 do 14 sati i od 16 do 17 sati.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici autoputa A-1 Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj), svakim danom (osim nedjelje) u vremenu od 06 do 15:00 sati, saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na alternativne pravce. Od 15 sati do 6 sati ujutro na mjestu radova saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraća preko mosta (u funkciji je jedna traka na mostu).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Lašva-Kaonik, Šićki Brod-Lukavac, Srbljani-Bosanska Krupa, Bihać-Kamenica, Ripač-Dubovsko, Čitluk-Ljubuški, Bijeljina-Rača, Livno-Šuica, Livno-Renjići, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Na graničnim prelazima za putnička vozila za sada nema dužih zadržavanja. Granični prelaz Krstac (putni pravac Gacko-Nikšić) je otvoren za međunarodni saobraćaj.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.