Teška nesreća u BiH, poginula žena: Uhapšen vozač iz Beograda

Na magistralnom putu Bosanka Dubica-Bosanska Gradiška, u mjestu Čatrnja, grad Bosanska Gradiška, jučer oko 18:45 sati, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je jedno lice smrtno nastradalo, saopćeno je iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka. Vozač iz Beograda je nakon nesreće uhapšen, a oglasila se i policija.

Pokosio pješakinju

-U saobraćajnoj nezgodi učestvovali su: putničko vozilo marke Citroen kojim je upravljao Borivoj Borisavljević (33), rođen u Beogradu, Republika Srbija i pješak Mladenka Šmitran, rođena 1961. godine iz Bosanske Gradiške, koja je tom prilikom smrtno nastradala- saopćeno je iz OJT Banja Luka.

Od strane policijskih službenika PU Bosanska Gradiška vozač putničkog vozila Citroen, je lišen slobode zbog krivičnog djela ugrožavanje javnog saobraćaja.

Naređena obdukcija

Uviđaj na licu mjesta nezgode obavio je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka Dalibor Vrećo, zajedno sa policijskim službenicima Policijske uprave Bosanska Gradiška.

Tužilac je naložio da se preduzmu sve potrebne istražne radnje i mjere na utvrđivanju okolnosti saobraćajne nesreće, a naložena je i obdukcija tijela smrtno nastradalog lica koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS.

Teška nesreća i u Foči: Zabio se autom u stub na ulazu u Univerzitetsku bolnicu i poginuo

Na ulazu u Univerzitetsku bolnicu Foča jutros je došlo do saobraćajne nesreće u kojoj je stradala jedna osoba.

Kako su naveli iz Policijske uprave Foča, nesreća se dogodila oko 5:35 sati u kojoj je smrtno stradalo lice inicijala Z. M.

Do nesreće je došlo kada je vozilo “Kia Sorento”, kojim je upravljao Z.M, udarilo u stub prve zgrade na ulazu u Univerzitetsku bolnicu.

Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Foča su obavili uviđaj kojem je prisustvovao i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje.

U prostorijama za prosekturu Univerzitetske bolnice u Foči danas će biti izvršena obdukcija tijela nastradalog.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.