Teška nesreća u BiH: Poginuo vozač Citroena, o svemu navedenom obaviješten dežurni tužilac…

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila jučer oko 18 sati poginuo je M. Š. iz Zvornika.

Kako je saopćeno iz Policijske uprave Zvornik, do nesreće je došlo kada je Citroen, koji je vozio nastradali, sletio sa kolovoza.

M. Š. je nakon nesreće prevezen u Dom zdravlja u Zvorniku gdje je konsatovana smrt.

Nesreća se dogodila na putu Karakaj – Sapina, u naselju Cer.

“O svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Bijeljina koji je policijskim službenicima PS za BS Zvornik naložio vršenje svih mjera i radnji iz njihove nadležnosti, te nakon toga dostavljanje Izvještaja o preduzetim mjerama i radnjama”, zaključuje se u saopćenju.

Veliki broj saobraćajnih/prometnih nezgoda na našim putevima/cestama, između ostalog, rezultat je nepoštivanja saobraćajnih/prometnih pravila i propisa, kao i niskog nivoa saobraćajne/prometne kulture i većeg broja učesnika/sudionika u saobraćaju/prometu, piše BIHAMK.

Nepropisna brzina i brzina neprilagođena uslovima/uvjetima na putevima/cestama su jedan od najčešćih uzročnika izazivanja saobraćajnih/prometnih nezgoda, slijede saobraćajne/prometne nezgode nastale pod uticajem alkohola i drugih opojnih sredstava, zatim nezgode koje su rezultat radnji vozilom u saobraćaju/prometu, te ostali uzroci koji podrazumijevaju nepoštivanje saobraćajne/prometne signalizacije, nepovoljne uslove/uvjete na putu/cesti itd.

Najveći broj saobraćajnih/prometnih nezgoda zabilježen je na ulicama u naselju (52,77%), a zatim na magistralnim putevima/cestama (28,7%), onda slijede lokalni (9,5%), pa regionalni putevi/ceste (9,1%), itd.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.