Teška saobraćajna nesreća dogodila se kod Doboja, interevenisali i vatrogasci i policija, jedna osoba je povrijeđena

U nesreći kod Doboja pri prevrtanju automobila povrijeđena je jedna osoba.

Kako se vidi na fotografijama koje su objavljene na Facebook stranici Vatrogasci RS, automobil je sletio u korito rijeke u mjestu Stanić Rijeka.

Na mjesto saobraćajne nesreće stigli su policija i vatrogasci.

Više detalja o ovoj nesreći trenutno nije poznato.

OPŠTE INFORMACIJE BIHAMK-a

Stanje na cestama 23. 06. 2022. u 15 : 50 sati

Zbog visokih dnevnih temperatura preporučujemo putovanje u ranim jutarnjim ili večernjim satima, a ukoliko se ipak putuje tokom dana savjetujemo češće pauze. Vozače teretnih vozila molimo da se nakratko isključe iz saobraćaja kada primjete da se iza njih formirala duža kolona vozila, kako bi se izbjegla rizična preticanja.

Radovi na autoputu A-1 izvode se u zoni petlje Sarajevo sjever, kao i na vijaduktu Klopče na dionici Zenica sjever-Zenica jug, gdje je vozna traka zatvorena za saobraćaj.

Zbog održavanja vjerske manifestacije „Sveti Ivo“ Podmilačje danas je do 22 sata obustavljen saobraćaj za teretna vozila na magistralnom putu Jajce-Banja Luka.

Za vrijeme obustave saobraća se alternativnim pravcima. Obustava saobraćaja bit će na snazi i sutra (24.06.) od 06 do 16 sati. Zabranjen je prevoz eksplozivnih materija i vangabaritnih tereta na području SBK.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Cazin-Velika Kladuša, Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.