Teška saobraćajna nesreća na magistralnom putu M-17, jedna osoba poginula

U saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu M-17 na ulazu u Zenicu smrtno je stradala jedna osoba. Kako je potvrdio portparol MUP-a ZDK Elvedin Fišek nesreća je prijavljena u 9:40 sati.

“Nesreća se dogodila u mjestu Radakovo, na ulazu u Zenicu.

U sudaru putničkog vozila marke Renault i teretnog vozila, vozač Renaula je smrtno stradao.

Saobraćaj je obustavljen, uviđajna ekipa je na licu mjesta. Za sada nemamo podatak o ostalim učesnicima u saobraćaju, rekao nam je Fišek.

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-17 Lašva-Zenica, kod mjesta Radakovo, javlja BIHAMK.

“Brojne su dionice sa aktuelnim radovima, tako da preporučujemo vozačima da planiraju svoje putovanje u skladu sa očekivanim zastojima.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko-Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (M-1.8 Cerik-Lončari-Brčko, za putnička vozila Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bihać-Kamenica, Vitez-Travnik (Nova Bila) i Kiseljak-Busovača, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Kladanj (iz smjera Olova) i Hadžiće.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Bosanska Gradiška, Izačić, Doljani, Hum, Deleuša, Klobuk i Zupci.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta”, dodaju iz BIHAMKA-a.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.