Teška saobraćajna nesreća na magistralnom putu M-17: Jedna osoba smrtno stradala na licu mjesta, druga u bolnici u Zenici

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se danas desila u mjestu Brezovo Polje kod Žepča, na saobraćajnici M17, poginula je jedna osoba.

Kako je rečeno iz Operativnog centra MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, nesreća im je prijavljena u 13:30 sati.

Sudarili su se tri vozila – putničko vozilo, kombi i kamion.

Dvije osobe smrtno su stradale u saobraćajnoj nesreći u Brezovom Polju kod Žepča.

U sudaru je učestvovao jedan automobil, jedan kombi i teretno vozilo.

“Jedno lice je smrtno stradalo na licu mjesta. Dva lica su prebačena za Kantonalnu bolnicu Zenica.

Jedno je sa teškim tjelesnim povredama, a drugo je podleglo u bolnici – rečeno je iz Operativnog centra MUP-a ZDK za portal „Avaza“.

Saobraćaj je u potpunosti obustavljen te se vozila preusmjeravaju na alternativne pravce.

Nakon završetka uviđaja, bit će poznato više detalja o ovoj saobraćajnoj nesreći.

OPŠTE INFORMACIJE BIHAMK-a

Stanje na cestama 15. 05. 2023. u 14 : 50 sati

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-17 Žepče- Topčić Polje, u Brezovom Polju. U toku je obavljanje policijskog uviđaja, alternativni pravci su u funkciji.

Zbog većeg klizišta, trenutno je na putnom pravcu Bosanska Krupa-Bosanska Otoka (u mjestu Stegarići) zabranjen saobraćaj za teretna vozila, dok putnička vozila saobraćaju otežano, jednom trakom. Također, usporeno-jednom trakom saobraća se i na putnom pravcu Prijedor-Bosanski Novi (u mjestima Buljuk i Petkovac).

Zbog učestalih odrona kamenja i zemlje na kolovoz izdvajamo putne pravce: Karanovac-Ugar-Turbe, Zvornik-Vlasenica (u mjestu Kušlat) i Bosanska Kostajnica-Bosanska Dubica.

I na ostalim putnim pravcima upozoravamo na mokar i klizav kolovoz, kao i na učestale odrone kamenja i zemlje na kolovoz.

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima. Držite odstojanje između vozila i izbjegavajte rizična preticanja.

Zbog redovnog servisiranja tunela Grab, 25.Novembar i Vis za saobraćaj je zatvarena dionica autoputa A-1 smjer Tarčin-Lepenica. Saobraća se dvosmjerno, desnom stranom autoputa, uz postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Jablanica-Mostar, Bihać-Kamenica i Čevljanovići-Nišići.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz obavezna kratkotrajna zadržavanja.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.