Teška saobraćajna nesreća na magistralnom putu M-17, sudar dva teretna i jednog putničkog vozila

Dvije osobe povrijeđene su u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila danas poslijepodne na području općine Maglaj. Ova informacija je potvrđena od MUP-a ZDK.

-U 13:25 sati na području općine Maglaj, u mjestu Kosova, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovala dva teretna i jedno putničko vozilo. Dva lica su povrijeđena.

Oba teretna vozila su marke Mercedes, a automobil je marke Golf – rekao je portparol MUP-a ZDK Elvedin Fišek .

Obje osobe su prevezene u Dom zdravlja Maglaj radi ukazivanja ljekarske pomoći.

Uviđaj je u toku, ali se saobraćaj još odvija otežano, alternativnim pravcem, starom cestom kroz Donju Kosovu.

OPŠTE INFORMACIJE BIHAMK-a

Stanje na cestama 07. 06. 2023. u 15 : 30 sati

Zbog saobraćajne nezgode otežano, jednom trakom, saobraća se na magistralnom putu M-17 Doboj-Maglaj, kod mjesta Kosova. Policijski uviđaj je završen i u toku je ukanjanje vozila i čišćenje. Uskoro se očekuje normalizacija saobraćaja.

Zbog radova na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Vogošća (u ulici Alipašina), saobraćaj se iz smjera Vogošće preusmjerava kroz ulicu Jukićeva, dok se iz smjera Sarajeva saobraća ulicom Alipašina, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima: Srbljani-Bosanska Krupa, Kiseljak-Gromiljak, Lašva-Kaonik, Šićki Brod-Lukavac, Bihać-Kamenica i Ripač-Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica na autoputu A-1, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz lijevu tunelsku cijev.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj), saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraća preko mosta (u funkciji je jedna traka na mostu).

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

Kolovoz je suh i mjestimično vlažan, a upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.