in , ,

Teška saobraćajna nesreća na magistralnom putu M-17: Sudarila su se tri automobila, jedna osoba prevezena u bolnicu!

Jedna osoba povrijeđena je u saobraćajnoj nesreći koja se jutros iza sedam sati dogodila na magistralnom putu M-17 u mjestu Zukići kod Konjica

Jedna osoba povrijeđena je u saobraćajnoj nesreći koja se jutros iza sedam sati dogodila na magistralnom putu M-17 u mjestu Zukići kod Konjica.

Sudarila su se tri automobila na kojima je nastala veća materijalna šteta.

Povrijeđena osoba prevezena je u Opću bolnicu Konjic. Policija je obavila uviđaj.

Zbog ove saobraćajne nezgode saobraćaj na magistralnom putu je bio potpuno obustavljen zbog čega su formirale se duže kolone vozila.

Više informacija će biti poznato nakon uviđaja.

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se teretna vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

U toku su i radovi u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica, gdje se saobraća jednom trakom naizmjenično, uz regulaciju semaforima. U noćnim satima (23-04:30 sati) obustavlja se saobraćaj.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Saobraća se po suhom i mjestimično vlažnom kolovozu, a upozoravamo i na učestale odrone. Savjetujemo oprezniju vožnju, prilagođenu trenutnim uvjetima i stanju na putevima.

Na graničnim prelazima trenutno se ne čeka duže od 30 minuta.

Francuzi objavili video iz svlačionice na Grbavici, na poluvremenu izgledali zabrinuto, Griezmann u prvom planu

Disciplinske prijave protiv glavne tužiteljice i predsjednika Suda BiH