Teška saobraćajna nesreća na magistralnom putu M 17: Sudarili se kamion i skuter

U saobraćajnoj nesreći koja se danas dogodila u Hecama kod Zenice teško je povrijeđena jedna osoba.

Ova informacija potvrđena je za portal Radiosarajevo.ba iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova ZDK.

Kako su nam rekli, u nesreći su učestvovali kamion marke MAN i skuter.

“Vozač skutera inicijala I. D. iz Zenice je ovom prilikom zadobio teške povrede. Saobraćaj na ovoj dionici magistralnog puta M-17 nije obustavljen jer su vozila samo pomjerena s kolovoza”, rekli su iz Operativnog centra za naš portal.

Inače, do nesreće je došlo jutros u 9.40 sati.

OPŠTE INFORMACIJE IZ BIHAMK-a

Stanje na cestama 21. 06. 2022. u 16 : 00 sati

Na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća se uz pojačanu frekvenciju vozila, posebno u gradskim centrima.

Svim učesnicima u saobraćaju skrećemo pažnju na povećan broj motociklista i biciklista na putevima i apelujemo na oprez i poštivanje saobraćajnih propisa.

Zbog izvođenja radova na sanaciji kolovoza u zoni petlje Podlugovi za saobraćaj je zatvoren izlazi sa autoputa A-1 prema Podlugovima, iz pravca Visokog. Saobraćaj se preusmjerava na petlju Sarajevo sjever.

Ulazi na autoput A-1 na petlji Podlugovi prema Sarajevu i Zenici su u funkciji, kao i izlaz prema Podlugovima iz pravca Sarajeva. Radovi na autoputu A-1 izvode se i u zoni petlje Sarajevo sjever, kao i na vijaduktu Klopče na dionici Zenica sjever-Zenica jug, gdje je vozna traka zatvorena za saobraćaj.

U toku su deminerski radovi na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima u vremenu od 08:30 do 16 sati na snazi su polusatne obustave saobraćaja, uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog radova na asfaltiranju na putnom pravcu Cazin-Skokovi-Velika Kladuša saobraća se usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila su do 30 minuta.

Na naslovnoj fotografiji je ilustracija.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.