Teška saobraćajna nesreća na magistralnom putu M-18, nastala gužva, tri osobe su povrijeđene

Na magistralnom putu M-18 danas se dogodila teška saobraćajna nesreća na putu Semizovac – Srednje u mjestu Ljubina. Iz Operativnog centra MUP-a KS su potvrdili da je došlo do saobraćajne nesreće u kojem su učestvovala tri automobila i da ima povrijeđenih, ali da će detaljne informacije imati nakon završenog uviđaja.

Također, naglasili su da su velike kolone automobila na tom putu.

Prema viđenom na fotografiji do koje smo došli, vidi se da je jednom od automobila prednji dio u potpunosti smrskan.

Prema riječima vozača koji su išli ovim putem trenutno su kilometarske kolone vozila u oba pravca, a saobraćaj se vrši nazimjenično.

Povrijeđeni su prevezeni na KUM, a stepen povreda nije poznat.

OPŠTE INFORMACIJE BIHAMK-a

Stanje na cestama 10. 09. 2023. u 15 : 00 sati

Od 15 sati u mjestu Ljubina, na magistralnom putu Semizovac-Olovo, saobraća se naizmjenično-jednom trakom.

I dalje je sve usporeno, zbog dugih kolona vozila koje su se formirale sa obje strane. Podsjećamo, na ovoj dionici oko 13 sati dogodila se saobraćajna nesreća, u kojoj su povrijeđena tri lica.

Na većini putnih pravaca u Bosni i Hercegovini danas se saobraća bez posebnih ograničenja, uz povoljne vremenske prilike. Frekvencija vozila je umjerenog inteziteta, ali u večernjim satima očekujemo pojačan intezitet saobraćaja, posebno na putnom pravcu Mostar-Sarajevo.

Vozače molimo da na svim putnim pravcima voze maksimalno oprezno i da poštuju saobraćajne propise. Držite odstojanje između vozila i obavezno koristite sigurnosne pojaseve.

U toku su radovi na magistralnom putu M-5 u Sarajevu (tranzit, od kružnog toka u Hrasnom do skretanja za Vraca), zbog čega se svakim danom (osim nedjelje) u vremenu od 07 do 16:30 sati saobraća usporeno, jednom trakom.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bugojno-Kupres, Vitez-Nević Polje, Livno-Kamensko, Semizovac-Olovo, Ripač-Dubovsko, Doboj-Rudanka-Johovac, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Hadžiće i Kladanj (iz smjera Olova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša, Bosanska Gradiška, Bosanski Brod, Bosanska Rača i Gabela Polje pojačana je frekvencija putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na GP Šepak kolona vozila je na ulazu u našu zemlju.

Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja do 30 minuta.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.