Teška saobraćajna nesreća na magistralnom putu M-17: Sedmero povrijeđenih u sudaru kod Maglaja, prebačeni u KB Zenica

Sedam osoba je povrijeđeno u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u mjestu Kosova kod Maglaja. Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su nam kazali da se nesreća u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila dogodila na magistralnom putu M-17 u mjestu Kosova kod Maglaja.

Sedam osoba je zadobilo povrede te su nakon ukazane pomoći u Službi hitne pomoći u Maglaju prevezeni u Kantonalnu bolnicu Zenica.

U toku je uviđaj zbog čega je otežano odvijanje saobraćaja, a stepen povreda još nije poznat.

Izvještaj BIHAMK-a

U toku je uviđaj saobraćajne nezgode koja se dogodila na magistralnom putu Maglaj-Doboj (u Kosovi), zbog čega se saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Molimo vozače da budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i izbjegavaju rizična preticanja.

Ukoliko putuju na dužim relacijama pravite češće pauze.Obratite pažnju na povećan broj motociklista i biciklista, a u gradskim zonama i na povećan broj korisnika električnih romobila. Apelujemo i na ostale učesnike u saobraćaju da budu oprezni i da poštuju sve propise.

Zbog radova na sanaciji škarpi i nestabilnih kosina obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Jajce-Crna Rijeka. Vozila se preusmjeravaju na put preko Jezera i Mrkonjić Grada prema Crnoj Rijeci.

Sanacioni radovi aktuelni su i na magistralnim putevima: Hadžići-tunel Ivan, Lašva-Kaonik, Lukavac-Šićki Brod, Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje, Jablanica-Prozor, Kladanj-Vlasenica (Gojsalići), Jelah-Doboj (Karuše), Dobro Polje-Miljevina, Bijeljina-Rača, Čevljanovići-Nišići, kao i na kružnom toku na ulazu u Bosansku Gradišku. Na mjestima izvođenja radova saobraća se usporeno.

Na graničnim prelazima promet putničkih vozila za sada protiče uz zadržavanja do 30 minuta.

Zabranjen je saobraćaj za vozila preko 5 tona najveće dozvoljene mase na graničnom prelazu Karakaj (kod Zvornika). Teretna vozila preko 5 t preusmjeravaju se na granične prelaze Bratunac ili Rača, dok autobusi mogu koristiti GP Šepak.

Zbog Kurban Bajrama, sutra (nedjelja) i u ponedjeljak bit će zabranjen prevoz eksplozivnih materija na teritoriji Federacije Bosne i Hercegovine.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.