Teška saobraćajna nesreća: Poginuo muškarac, trojica policajaca povrijeđena

Jedna osoba je smrtno stradala, a tri su povrijeđene u saobraćajnoj nesreći koja se jutros oko sedam sati dogodila u mjestu Čula, na cesti Mostar- Čitluk.

U nesreći učestvovali službeno policijsko vozilo i automobil Alfa Romeo

Ova informacija nam je potvrđena i iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona iz kojeg je rečeno da su u nesreći učestvovali službeno policijsko vozilo i automobil Alfa Romeo.

U policijskom vozilu su se nalazila tri policajaca, koji su iz smjera Mostara krenuli da obave uviđaj nakon saobraćajne nesreće koja se ranije dogodila u blizini.

U jednom trenutku na njih je pod još neutvrđenim okolnostima naletjelo vozilo Alfa Romeo koje je nailazilo iz suprotnog smjera i koje je, prema prvim informacijama prešlo u suprotnu traku, usljed čega je došlo do direktnog sudara.

Na lice mjesta odmah su upućene ekipe Hitne pomoći i vatrogasci, a do njihovog dolaska vozač automobila Alfa Romeo je davao znakove života.

Međutim, kako je neslužbeno rečeno za Avaz, on je usljed teških povreda podlegao sat i po od nesreće.

U ovom trenutku nije poznat ni stepen povreda trojice policajaca koje su ekipe Hitne pomoći odvezle do CUM-a SKB Mostar.

Na licu mjesta se obavlja uviđaj u prisustvu dežurne kantonalne tužiteljice, nakon čega će biti poznato više informacija.

OPŠTE INFORMACIJE IZ BIHAMK-a

Stanje na cestama 25. 02. 2023. u 11 : 35 sati

Kolovoz je mokar ili vlažan, a na pojedinim dionicama u višim predjelima upozoravamo na povremeno jak vjetar. S obzirom da meteorolozi u narednim danima najavljuju pogoršanje vremena i obilnije padavine, savjetujemo maksimalno opreznu vožnju i napominjemo da je posjedovanje zimske opreme i zakonski obavezno do 01.04.

Zbog učestalih odrona skrećemo pažnju na puteve: Bihać-Srbljani-Bosanska Krupa, Simin Han-Banj Brdo, Rogatica-Ustiprača, Crna Rijeka-Jajce, Turbe-Karanovac, Bugojno-Kupres i Sarajevo-Foča, kao i prevoje Rostovo (Bugojno-Novi Travnik) i Makljen (Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje).

Na magistralnom putu Livno-Šuica (prevoj Borova Glava) upozoravamo na izlaske divljih konja na kolovoz.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnom putu Jablanica-Mostar (kod restorana „Zdrava voda“), kao i na ulazu u Stolac (iz smjera Mostara), te na skretanju za Orahovicu na području Konjica.

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima Bosanska Gradiška i Velika Kladuša. Na ostalim graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.