Teška saobraćajna nesreća u BiH, jedna osoba je poginula

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se danas oko 12:00 sati dogodila u mjestu Gračanica na putnom pravcu Bugojno – Gornji Vakuf – Uskoplje poginuo je biciklist.

Prema prvim informacijama, biciklist je stradao na licu mjesta.

Ovu informaciju je potvrdio Hasan Hodžić, portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Srednjobosanskog kantona, koji je dodao da se nesreća dogodila danas u 12.25.

Prema njegovim riječima, u nesreći su učestvovali vozilo “volvo”, kojim je upravljao D. A. (60) iz Gornjeg Vakufa i bicikl koji je vozio J. B. (79).

Za vrijeme uviđaja, koji su obavili pripadnici Policijske uprave Bugojno, saobraćaj je bio obustavljen.

Uviđaj su obavili pripadnici Policijske uprave Bugojno.

Informacije BIHAMK-a

Stanje na cestama 28. 04. 2023. u 16 : 40 sati

Završen je policijski uviđaj saobraćajne nezgode i normalizovano saobraćanje kod mjesta Gračanica na magistralnom putu Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje.

Pred nama je produženi praznični vikend zbog čega je danas tokom cijelog dana pojačan promet vozila, kako na putevima u Bosni i Hercegovini, tako i na graničnim prelazima.

Savjetujemo oprezniju vožnju i izbjegavanje rizičnih preticanja. Treba obratiti pažnju na pješake u naseljenim mjestima, kao i na povećan broj biciklista i motocikista.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici) i Semizovac-Olovo (Čevljanovići-Nišići), kao i na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na magistralnom putu Foča-Goražde, kod mjesta Filipovići, zbog većeg klizišta saobraća se otežano, jednom trakom.

Na graničnom prelazu Bosanska Gradiška pojačan je promet putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine, dok su na graničnim prelazima Gradina i Velika Kladuša duge kolone vozila na ulazu u našu zemlju. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Savjetujemo da se na vrijeme informišete o stanju na graničnim prelazima, kako bi izbjegli nepotrebna čekanja.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.