Teška saobraćajna nesreća u BiH, oglasili su se iz policije: U sudaru dva automobila i kamiona tri osobe povrijeđene

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se danas desila u mjestu Bočat pored Mrkonjić Grada tri osobe zadobile su povrede. Kako je porvrdila glasnogovornica PU Mrkonjić Grad Božana Vulin, prijavu nesreće dobili su u 16:15 sati.

“Odmah po prijavi policijske patrole upućene su na mjesto događaja. U nesreći su učestvovala tri vozila, dva putnička i teretno”, saopćila je Vulin.

Dodala je da su vozači i putnik koji su se nalazili u putničkim vozilima povrijeđeni, dok je vozač teretnog vozila prošao bez povreda.

“Radi se o vozaču vozila ‘Audi’ T. S. iz Mrkonjić Grada, kao i vozaču ‘Passata’ N. S. i suvozaču B. T. iz Nove Gradiške u Hrvatskoj.

Oni su prebačeni na UKC RS u Banjoj Luci gdje im se ukazuje ljekarska pomoć. Teretnim vozilom marke ‘Mercedes’ upravljao je M. T. iz Banje Luke”, dodala je Vulin.

Uviđaj na mjestu nesreće obavili su pripadnici PU Mrkonjić Grad, a saobraćaj je na ovoj dionici, nakon okončanja uviđajnih radnji, normalizovan.

OPŠTE INFORMACIJE BIHAMK-a

Stanje na cestama 31. 07. 2023. u 17 : 30 sati

Pojačan je promet vozila na putevima u Bosni i Hercegovini, kao i na pojedinim graničnim prelazima.

Duga su zadržavanja na graničnim prelazima: Bosanska Gradiška, Bosanski Brod, Deleuša, Velika Kladuša i Izačić na izlazu iz naše zemlje.
Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila povremeno je pojačan, a zadržavanja su za sada do 30 minuta.

Zbog radova na dionici regionalnog puta Brčko- Cerik (Bukvičko brdo) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce (Donja Skakava-Ulice-Vitanovići).

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Bihać-Kamenica, Stup-Blažuj, Kiseljak-Busovača, Travnik-Vitez, Ripač-Dubovsko, na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova), Hadžiće i Kladanj (iz smjera Olova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.