Teška saobraćajna nesreća u BiH, učestvovalo pet vozila

Na dionici magistralnog puta Tuzla – Orašje dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovalo pet vozila, a prema prvim informacijama nekoliko osoba je povrijeđeno.

Glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Amra Kapidžić za Klix.ba je potvrdila da se saobraćajna nesreća dogodila oko 12:15 sati na dijelu magistralnog puta Tuzla – Orašje, u mjestu Ćehaje kod Srebrenika.

“U ovoj saobraćajnoj nesreći učestvovalo je pet vozila. Također, ima i povrijeđenih osoba, ali u ovom trenutku ne raspolažemo sa preciznijim informacijama”, navela je Kapidžić.

Policijski uviđaj je u toku, a saobraćaj je obustavljen na navedenoj dionici.

Vrlo česti su slučajevi da nesavjesni vozači izazovu saobraćajnu nesreću, ugroze svoj i živote drugih, pričine materijalnu štetu i pobjegnu sa mjesta nesreće.

Stanje na cestama

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu M-1.8 Srebrenik-Orašje, kod mjesta Ćehaje, a vozila saobraćaju kroz prostor benzinske pumpe koja se nalazi u blizini.

Zbog radova na dionici autoputa A-1 smjer Tarčin-Lepenica zatvoreni su tuneli: Vis, 25.novembar i Grab. Za vrijeme radova vozila saobraćaju suprotnom stranom autoputa, u dvosmjernom režimu saobraćaja.

Na dionici Vrbaška-Draksenić (put prema graničnom prelazu Gradina) zbog sanacionih radova, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativni pravac preko Prijedora.

Zbog radova na izgradnji pristupnih puteva i raskrsnice za autoput A-1, na snazi je noćna obustava saobraćaja od 01 do 04:30 sati na magistralnom putu M-17 Buna-Počitelj u mjestu Ševaš Njive. Za vrijeme obustave saobraćaj se preusmjerava preko Domanovića.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

U toku su radovi na redovnom održavanju rasvjete u tunelu Vranduk na dionici Zenica-Nemila. Svakog radnog dana u noćnim satima od 23 do 05 sati, saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Zbog aktuelnih radova izdvajaju se i putevi: Konjic-Jablanica (tunel Crnaja), Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko, Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila preko 10 tona ukupne mase, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Saobraća se po suhom kolovozu, ali i dalje se upozorava na učestale odrone na brojnim dionicama

Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta, navodi BIHAMK.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.