Teška saobraćajna nesreća u tunelu Vranduk

Teška saobraćajna nesreća dogodila se kod Zenice, petero je povrijeđenih u tunelu Vranduk. Policija je na licu mjesta i vrši uviđaj. Nakon toga bi trebale biti rasvijetljene sve okolnosti koje su dovele do ove nesreće

Pet osoba povrijeđeno je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila na magistralnom putu M-17, tačnije u tunelu Vranduk kod Zenice.

Prema riječima dežurnog službenika u Operativnom centru Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, do nesreće je došlo u 19.15 sati.

– U tunelu je došlo do saobraćajne nezgode u kojoj su učestvovala dva putnička motorna vozila.

Tom prilikom, iz jednog automobila, pet lica je prevezeno u Službu hitne medicinske pomoći radi ukazivanja ljekarske pomoći – kažu iz policije.

Ističu da je policija na licu mjesta i vrši uviđaj, kojim će biti rasvijetljene sve okolnosti koje su dovele do ove nesreće.

-Saobraćaj nije obustavljen, odvija se naizmjenično – jednom trakom – zaključuju iz policije, piše avaz.

OPŠTE INFORMACIJE BIHAMK-a

Stanje na cestama 23. 04. 2023. u 18 : 10 sati

Zbog saobraćajne nezgode, obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu Osenik- Resnik (Hadžići), zbog čega se vozila preusmjeravaju na alternativni pravac.

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na autoputu A-1 na petlji Vogošća (silazni krak prema Butilama), saobraća se otežano, do završetka policijskog uviđaja.

Na graničnim prelazima: Izačić, Velika Kladuša, Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica, Bosanska Dubica, Bosanska Gradiška, Gradina i Bosanski Brod duga su zadržavanja na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na putevima: Jablanica-Mostar (u Donjoj Jablanici), Čevljanovići-Nišići, kao i na raskrsnici Gornja Kalesija-Sapna.

Zbog većeg klizišta na magistralnom putu Foča-Goražde (kod mjesta Filipovići), saobraća se otežano, jednom trakom.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu M-6 (Ljubinje-Trebinje) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473). Vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.