Teške optužbe lidera Naroda i pravde Elmedina Konakovića: “HDZ i SNSD zahvaljujući SDA imaju potpunu moć kontrole procesa”

Predsjednik Naroda i pravde (NIP) Elmedin Konaković dao je izjavu za medije nakon sastanka i nove runde pregovora oko izmjena Izbornog zakona BiH.

Nije mogao govoriti o puno detalja, ali je poručio da mali pokreti mogu utjecati na konačni dogovor.

– Mislim da su s razlogom tražili da ne dajemo izjave. Dobili smo jasne poruke međunarodne zajednice, koliko je važno da se u ovom trenutku naprave dogovori oko reformi izbornog procesa i promjene Ustava – rekao je Konaković, te dodao:

– Jasno mogu reći da su to ozbiljne poruke. Podsjetili su nas još jednom na sve ono što se dešavalo u BiH nakon svih propalih dogovora.

Lider NIP-a rekao je da su da je na pregovorama otvoreno četiri ili pet aktuelnih tema, te da su sve strane zadržale neke svoje stavove.

– Viđeni su neki napreci u pogledima na rješavanje problema. Atmosfera sada u osnovu na pregovore u Neumu je drastično bolje. Danas ne primjećujem radikalne stavove iz Neuma i bilo je mnogo konstruktivnije – istakao je Konaković.

Konaković je naglasio kako HDZ i SNSD zahvaljujući SDA imaju potpunu moć kontrole procesa.

– HDZ i SNSD zahvaljujući SDA imaju potpunu moć kontrole procesa. Integritet izbornog procesa nisam siguran da je Izetbegoviću nešto važno i neće ni milimetra pomjeriti – rekao je Konaković – prenio je Avaz.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.