Teške optužbe: “Vučić javno iznosi tajne podatke koji su osjetljivi za bezbjednost države”, tvrdi Stefanović

Borko Stefanović, zamjenik predsjednika Stranke slobode i pravde izjavio je danas da predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, umjesto da pusti vojsku i Bezbjednosno-informativnu agenciju da rade svoj posao, javno iznosi tajne podatke koji su osjetljivi za bezbjednost države.

„Kad Aleksandar Vučić, nakon sastanka sa Generalštabom Vojske Srbije, izađe pred kamere i kaže javno da nema zemlje u okruženju iz koje nisu poletjeli dronovi i avioni da bi Srbiju nadgledali i špijunirali, onda je to akt ugrožavanja bezbjednosti zemlje“, naveo je Stefanović u pisanoj izjavi.

Kako je kazao, „namjera novih radikala“ je da neprekidno shvataju osjećaj nesigurnosti i ugroženosti građana da bi kroz tenziju mogućeg rata i sukoba „sakrili ogromnu pljačku, zaduživanje i nasilje koje sprovode već 12 godina“.

„Vučić i Srpska napredna stranka su oteli državu i Vojsku od naroda i koristite ih u partijske svrhe.

Ove opasne neznalice ne prezaju od sistematskog sejanja laži i straha radi čuvanja svoje gole vlasti i samovolje“, rekao je Stefanović.

Dodao je da je njihova namjera da Srbija postane „kasarna SNS izvršilaca“, a ne da „zaustave pljačku, nasilje i ogromnu korupciju“. „Bolje je da se priča o tuđim dronovima nego o divljanju cijena i plavljenju naših gradova.

Srbija se mora otrgnuti iz ruku mafije i radikalskih rejting efendija, inače svako naše mišljenje, ideologija i razlike, nemaju nikakvog smisla“, ukazao je Stefanović.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.