Tešnjak Emrah Rahmanović je napustio BiH, sada je poslao poruku: “Nikada se neću vratiti, za nekoliko mjeseci vodim ženu i djecu!”

Tešnjak Emrah Rahmanović koji je, primoran u potrazi za boljim životom sebe i svoje porodice, napustio Bosnu i Hercegovinu i odlučio otići u Njemačku javio se za portal “Avaza” iz autobusa za Hamburg.

Nekoliko kilometara uoči ulaska u grad u kojem ga očekuje novi život.

On je jučer krenuo za Njemačku, a sa sobom je ponio dva kofera u kojima je, kako je rekao, stao cijeli život. Rahmanović je razočaran kako se država ponaša prema bh. građanima.

Ne samo da ne pomažu, već odmažu svakome ko išta pokuša napraviti u pokušaju da obezbijedi svoju egzistenciju i iole normalan život. Život koji ne znači preživljavanje.

– Ja sam ovdje radio za sebe tri godine, držao mobil studio, ali nema, ne može se to. Situacija u našoj državi se zna. Ne dozvoljava ti da ideš naprijed. Umjesto naprijed, guraju me nazad – rekao je za portal “Avaza” ogorčeni Rahmanović.

Svakom je teško napustiti domovinu i otisnuti se u nepoznato, ali Rahmanoviću je bilo još teže jer je morao ostaviti ženu s kojom je u braku pet godina i svoje dvoje male djece. Ima kćerku od četiri godine i dječaka od devet mjeseci.

U Hamburgu će imati rođaka uz sebe.

– On ima svoju firmu tamo, pa sam od njega dobio smještaj i posao. Dobio sam sam vizu na više od 90 dana, tu ću raditi i pokušati se smjestiti i osigurati se. Moji će za mnom kroz desetak mjeseci. Cilj mi je da njih prebacim nakon što se ja smjestim i osiguram – istakao je Rahmanović.

Oni za tri – četiri mjeseca mogu doći turistički, ali bi se nakon tri mjeseca morali vratiti u BiH. Rahmanović planira živjeti u Njemačkoj i tako i njih prebaciti sa sobom.

Na pitanje želi li se ikada vratiti u Bosnu i Hercegovinu, Rahmanović je kao iz topa ispalio “Ne, nikada”.

– Ne vraćam se više nikada u Bosnu i Hercegovinu. Htio sam ići avionom, ali sam bio ograničen zbog kofera, pa sam se odlučio ići autobusom – poručio je Rahmanović za portal “Avaza”.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.