Težak sudar automobila i motocikla na magistrali, policija otkriva: Saobraćaj je u zastoju, više osoba povrijeđeno

Na magistralnom putu između Jajca i Mrkonjić Grada u mjestu Ugar došlo je do sudara automobila i motocikla u kojem je pričinjena velika materijalna šteta, a više osoba povrijeđeno. Oglasili su se i iz policije i otkrili detalje.

Kako su za Klix.ba kazali iz Policijske uprave Mrkonjić Grad do nesreće je došlo oko 15:00 sati.

Ona je uzrokovala zastoj na magistralnom putu, a vozači ističu da je riječ o višesatnom zastoju.

Na mjestu događaja intervenisala je hitna pomoć. U automobilu se nalazila porodica. Vozač automobila je prošao bez povreda dok su žena i djeca odvezeni u bolnicu.

Vozač motora je povrijeđen.

“Motociklista je prevezen u Dom zdravlja Jajce odakle su ga prebacili u bolnicu Nova Bila”, dodali su iz policijske uprave Mrkonjić Grad.

Policija još uvijek vrši uviđaj.

OPŠTE INFORMACIJE BIHAMK-a

Stanje na cestama 24. 06. 2023. u 17 : 50 sati

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici autoputa A-1 Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj), svakim danom (osim nedjelje) u vremenu od 06 do 15:00 sati, saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na alternativne pravce. Od 15 sati do 6 sati ujutro na mjestu radova saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraća preko mosta (u funkciji je jedna traka na mostu).

Danas do 19 sati, zbog asfaltiranja, obustavit će se saobraćaj na dionici regionalnog puta R-467 Zenica-Arnauti. Za vrijeme obustave vozila se usmjeravaju na put Donja Varda-Gornja Varda-Bistrik.

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima:Lašva-Kaonik, Šićki Brod-Lukavac, Srbljani-Bosanska Krupa, Bihać-Kamenica, Ripač-Dubovsko, Čitluk-Ljubuški, Bijeljina-Rača, Livno-Šuica, Livno-Renjići, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Na graničnim prelazima za putnička vozila za sada nema dužih zadržavanja. Granični prelaz Krstac (putni pravac Gacko-Nikšić) je otvoren za međunarodni saobraćaj

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.