Težak sudar na cesti Stolac-Neum

U ranim jutarnjim satima na cesti Stolac-Neum došlo je do saobraćajne nezgode.

Ona se dogodila oko 8:30 u mjestu Drenovac, opština Stolac, a u kojoj je učestvovao vozač Peugeota D.I. (1976. godište), rečeno je iz policije za portal Radiosarajevo.ba.

Povrede su osim njega zaradile još tri osobe inicijala K.I., T.J., A.I..

Policijski službenici su obavili uviđaj nakon kojeg bi trebalo biti poznato više detalja o ovoj nesreći.

Pogledajte i snimak sa lica mjesta.

Stanje na cestama 05. 08. 2022. u 17 : 15 sati

Danas su počeli radovi na izgradnji kružnog toka u blizini mjesta Bradina na magistralnom putu Tarčin-Konjic. Vozila će na ovoj lokaciji saobraćati naizmjenično jednom trakom, uz regulaciju semaforima.

U toku su radovi na vijaduktu Klopče na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, gdje se saobraća preticajnom trakom, dok su vozna i zaustavna traka zatvorene za saobraćaj.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i magistralne puteve: Bihać-Bosanski Petrovac (dionici Ripač-Dubovsko), Žitomislići-Počitelj (Ševaš Njive) i Donji Vakuf-Travnik (Komar).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Pojačan je promet vozila u oba smjera na graničnom prelazu Bosanska Gradiška, na graničnom prelazu Gradina na ulazu u Bosnu i Hercegovinu, a na izlazu iz naše zemlje na graničnom prelazu Deleuša. Na ostalim graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 do 40 minuta.

Leave your vote

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.