Težak udes na autoputu A1, saobraćaj se preusmjerava na M-17: Oglasili se iz MUP-a, četiri osobe su povrijeđene

Zbog saobraćajne nezgode koja se oko 15 sati dogodila na autoputu A1 koridora Vc, u mjestu Topla voda kod Tičića, Općina Kakanj, potpuno je obustavljen saobraćaj na toj dionici autoputa – potvrdio je Feni dežurni Operativni službenik Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

–Nezgoda u kojoj je sudjelovalo jedno putničko vozilo, najvjerovatnije hrvatskih nacionalnih oznaka, a povrijeđene su četiri osobe iz tog vozila, dogodila se na iz pravca Kaknja prema Zenici.

Kompletan saobraćaj preusmjerava se na magistralni put M-17, a tek očekujemo informacije o stepenu povreda osoba koje su bile u vozilu – kazao je dežurni Operativni službenik MUP-a ZDK, koji napominje kako su svi povrijeđeni prevezeni u Kantonalnu bolnicu Zenica.

OPŠTE INFORMACIJE BIHAMK-a

Stanje na cestama 23. 06. 2023. u 15 : 50 sati

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na dionici autoputa A-1 Kakanj-Lašva, a u kojoj su povrijeđene 4 osobe, saobraćaje je potpuno obustavljen.

Frekvencija vozila na putevima u Bosni i Hercegovini danas je pojačana, pa molimo sve učesnike u saobraćaju da budu maksimalno oprezni i da poštuju saobraćajne propise.

Vozači, na vrijeme se informišite o stanju na putevima i graničnim prelazima. Ako putujete na duže relacije pravite češće pauze.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici autoputa A-1 Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj), svakim danom (osim nedjelje) u vremenu od 06 do 15:00 sati, saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na alternativne pravce. Od 15 sati do 6 sati ujutro na mjestu radova saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraća preko mosta (u funkciji je jedna traka na mostu).

Danas i sutra, u vremenu od 07 do 19 sati, zbog asfaltiranja, obustavljen je saobraćaj na dionici regionalnog puta R-467 Zenica-Arnauti. Za vrijeme obustave vozila se usmjeravaju na put Donja Varda-Gornja Varda-Bistrik.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Srbljani-Bosanska Krupa, Lašva-Kaonik, Travnik-Vitez, Šićki Brod-Lukavac, Bijeljina-Šepak, Čitluk-Ljubuški, Bihać-Kamenica i Ripač-Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima: Bosanska Gradiška, Gradina i Bosanski Brod pojačana je frekvencija vozila na ulazu u Bosnu i Hercegovinu. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz zadržavanja od 15 do 30 minuta. Granični prelaz Krstac (putni pravac Gacko-Nikšić) je otvoren za međunarodni saobraćaj.

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.