Težak udes na bh. cesti, učestvovali automobil i teretno vozilo…

Jedna osoba je povrijeđena u saobraćajnoj nesreći koja se danas dogodila kod Kladnja, potvrđeno je iz kantonalne policije.

Kako je za Klix.ba kazala glasnogovornica Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona Amra Kapidžić, saobraćajna nesreća se dogodila oko 13:10 sati na magistralnom putu Tuzla – Sarajevo, istaknuvši da su učestvovali automobil i teretno vozilo.

“Tom prilikom jedna je osoba povrijeđena, a do okončanja policijskog uviđaja saobraćaj se odvija naizmjenično, jednom trakom”, dodala je Kapidžić.

Policijski uviđaj trenutno je u toku, a više informacija će biti poznato naknadno.

Izostanak svijesti učesnika u saobraćaju o važnosti poštivanja svih pravila, ali i loša putna infrastruktura, nažalost pogoduju crnoj statistici naše zemlje.

Samo u Federaciji BiH kontinuirano se povećava broj saobraćajnih nesreća te poginulih i povrijeđenih osoba.

BiH na vrhu evropske ljestvice po stopi smrtnosti u saobraćaju

Prema statističkim podacima, u BiH se recimo 2020 godine dogodilo skoro 30 hiljada saobraćajnih nesreća, u kojima su smrtno stradale 244 osobe.

Ovakva crna statistika našu zemlju dovela je na sami vrh evropske ljestvice po stopi smrtnosti u saobraćaju, a koja je 2020 godine iznosila 69 poginulih na milion stanovnika, za razliku od Evropske unije, gdje je 51 osoba smrtno stradala na spomenuti broj stanovnika.

Leave your vote

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.