Težak udes u BiH, trudnica među šestoro povrijeđenih, oglasili su se i iz bolnice: “Dvije osobe su teže povrijeđene, četiri lakše. Trudnica je stabilno, nema teških povreda”

Na putu Trebinje-Ljubinje, kod skretanja za Čvaljinu danas oko 16.40 došlo je do saobraćajne nezgode u kojoj je povrijeđeno šest osoba, a dvije ženske osobe su teško povrijeđena od kojih je jedna trudnica.

U saobraćajnoj nezgodi učestvovali su putnički automobil pežo i kombi.

Tri vozila Hitne pomoći jedva su prevezli sve povrijeđene u trebinjsku bolnicu.

Niko od šest povrijeđenih nije vitalno ugrožen, rečeno je u trebinjskoj Hitnoj pomoći.

Dežurni ljekar Vasko Kovač rekao je da je među povrijeđenima i jedna trudnica, te jedno maloljetno dijete.

“Dvije osobe su teže povrijeđene, četiri lakše. Trudnica je stabilno, nema teških povreda.
Povrijeđena su dva muškarca i četiri žene. Dijagnostika je u toku”, rekao je Kovač.

Prema njegovim riječima, povrijeđene osobe su iz Trebinja, Banjaluke i Konjica.

OPŠTE INFORMACIJE IZ BIHAMK-a

Stanje na cestama 22. 06. 2022. u 18 : 30 sati

Završeni su radovi u zoni petlje Podlugovi na autoputu A-1. Za saobraćaj su otvoreni svi izlazi sa autoputa i svi ulazi na autoput.

Radovi na autoputu A-1 izvode se u zoni petlje Sarajevo sjever, kao i na vijaduktu Klopče na dionici Zenica sjever-Zenica jug. Na ovim dionicama saobraća se sporije, uz poštivanje privremene signalizacije.

U toku su deminerski radovi na magistralnom putu Cerik-Lončari (na dionici Cerik-pijaca „Arizona“). Radnim danima u vremenu od 08:30 do 16 sati na snazi su polusatne obustave saobraćaja, uz 15-minutna propuštanja vozila. Za vrijeme obustave u funkciji je i alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije, zbog radova, saobraća se i na putnim pravcima: Cazin-Velika Kladuša, Donji Vakuf-Travnik (Komar), Žepče-Zenica (Golubinja), Ripač-Dubovsko i Bosanski Šamac-Orašje (dionica Grebnice-Bazik).

Na putu Rudo-granični prelaz Uvac zbog oštećenja mosta, zabranjen je saobraćaj za teretna vozila maksimalnog osovinskog opterećenja preko 10 tona po osovini, dok je za ostala vozila brzina kretanja na mostu ograničena na 20 km/h.

Svim učesnicima u saobraćaju skrećemo pažnju na povećan broj motociklista i biciklista na putevima i apelujemo na oprez i poštivanje saobraćajnih propisa.

Na graničnim prelazima zadržavanja putničkih vozila nisu duža od 30 minuta.

(Foto: trebinjelive.info)

Leave your vote

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Leave your vote

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.