Tragičan slučaj na skijalištu u BiH: Mladić pao pod mašinu, ljekari mu se bore za život!

Crna hronika Posljednje Vijesti

Muškarac čiji su inicijali A.K. (28) iz Banja Luke zadobio je prilikom skijanja na Kozari povrede opasne po život, zbog kojih je prevezen u Univerzitetski klinički centar u Banjaluci.

Iz Policijske uprave Prijedor saopšteno je da je slučaj prijavljen policiji juče u 10.30 časova, a da se nezgoda dogodila 12. januara oko 22.00 časa na skijalištu Kozara.

“Postupajući po prijavi utvrđeno je da se na skijalištu, u namjeri da se preveze do vrha staze, ovo lice popelo na mašinu za održavanje skijaške staze, odakle je palo i usljed kretanja mašine zadobilo povrede opasne po život”, navodi se u saopštenju.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Prijedoru. Policijski službenici preduzimaju sve mjere na utvrđivanju okolnosti prijave i zadobijanja povreda.

Prema informacijama portala Srpskainfo, mladić je sa društvom u utorak bio na noćnom skijanju, a tragedija se dogodila kada je ski-lift prestao sa radom.

“Mladić je bio skoro na dnu staze kada žičara prestala da radi. On je krenuo da se penje prema vrhu staze, a u tom trenutku ratrak je krenuo da pravi stazu”, pojasnio je izvor Srpskainfo.

Mladić je zamolio vozača ratraka da ga poveze do vrha staze, te se popeo na mašinu.

“Dok su se penjali prema vrhu, pukao je dio na kojem je sjedio mladić i on je pao pod valjkove na zadnjem dijelu ratraka. Tom prilikom zadobio je veoma teške i za život opasne. On se trenutno nalazi na Univerzistetsko-kliničkom centru Republike Srpske”, istakao je sagovornik Srpskainfo.

Portparol PU Prijedor Zvezdana Alendarević je potvrdila da se desila nezgoda.

Leave your vote