in , ,

Tragična nesreća na katastrofalnim bh. cestama: Vozač automobila na M-17 poginuo u sudaru s kamionom

Katastrofalne ceste u BiH ponovo odnose živote

Jedna osoba smrtno je stradala u teškoj saobraćajnoj nesreći u Tarčinu.

Vozač automobila stradao je nakon sudara s kamionom. Ovu informaciju potvrdili su iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Nesreća se dogodila u poslijepodnevnim satima na magistralnom putu M-17.

“Zaprimili smo dojavu da je došlo do saobraćajne nesreće. Uputili smo više patrola na lice mjesta. Imamo informaciju da je jedna osoba smrtno stradala”, naveli su iz policije.

Zbog saobraćajne nezgode obustavljen je saobraćaj na magistralnom putu kod mjesta Tarčin. Do završetka policijskog uviđaja i uklanjanja vozila, saobraćaj je preusmjeren starim putem kroz Tarčin, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

Do završetka policijskog uviđaja i uklanjanja vozila, saobraćaj je preusmjeren starim putem kroz Tarčin.

Upozoravamo na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog izvođenja neophodnih radova, danas se saobraća usporeno u zonama petlji Kakanj, Visoko i Podlugovi, na autoputu A-1.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Zbog radova u tunelu Crnaja na dionici Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima, dok se u noćnim satima (23-04:30 sati) saobraćaj kroz tunel obustavlja.

Na magistralnom putu Prozor-Jablanica saobraćaj je i dalje obustavljen zbog radova u tunelu Jasen. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Klašnice-Laktaši, Rogatica-Ustiprača i Kaonik-Gromiljak – dodaju iz BIHAMK-a.

Ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković uzvraća udarac: “Hibridni rat protiv BiH! Agresija i dalje traje!”

Ambasadori kvinte i Evropska unija o prijetnjama iz RS: “Entiteti nemaju pravo otcjepljenja, OHR može zatvoriti samo Vijeće za provedbu za mira!”