Tragična saobraćajna nesreća dogodila se na magistralnom putu M-17 kod Žepča, jedna osoba poginula

U mjestu Komšići kod Žepča rano jutros dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je poginula jedna osoba iz Bihaća. Iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona su nam kazali da se nesreća u kojoj je učestvovalo jedno putničko i jedno teretno vozilo dogodila u 2:20 sati.

U ovoj nesreći poginula je jedna osoba i to vozač H. H. iz Bihaća, dok je suvozačica N. H. također iz Bihaća zadobila teške tjelesne povrede.

I vozač kamiona je povrijeđen, a stepen povreda još uvijek nije poznat.

Uviđaj još uvijek traje, a saobraćaj se odvija naizmjenično jednom trakom.

OPŠTE INFORMACIJE BIHAMK-a

Stanje na cestama 13. 10. 2023. u 07 : 45 sati

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila tokom noći na magistralnom putu M-17 Žepče- Maglaj (u mjestu Komšići), saobraća se jednom trakom do završetka policijskog uvđaja. Vozače molimo za strpljenje i razumjevanje.

Do 20.10. zbog deminiranja terena, svakim radnim danom od 09 do 15 sati, dolazi do povremenih polusatnih obustava saobraćaja na magistralnom putu Sarajevo-Trnovo (naselje Krupac-Kupalište).

Zbog odžavanja vašara u Puračiću (M-4 Lukavac-Gračanica) naredna dva dana očekuju se kolone vozila kroz ovo mjesto. Molimo vozače da budu pažljivi i strpljivi.

Danas od 11 do 14 sati zbog neophodnih radova usporeno, jednom trakom, saobraćat će se na regionalnom putu Novi Šeher-Tešanj-Jelah, na lokaciji kod benzinske pumpe INA Tešanj.

Na magistralnom putu Semizovac-Olovo-Kladanj na nekoliko lokacija izvode se sanacioni radovi, pa se na tim lokacijama saobraća usporeno, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se i na magistralnim putevima: Modriča-Gradačac, Vitez-Nević Polje i Doboj-Rudanka-Johovac.

Na graničnim prelazima putnička vozila ne čekaju duže od 30 minuta.

Jutros se na putevima u Bosni i Hercegovini saobraća bez vanrednih ograničenja, uz umjerenu frekvenciju vozila.

Nešto kasnije, tokom dana, očekujemo pojačanu frekvenciju saobraćaja na većini putnih pravaca. U kotlinama i uz riječne tokove u jutarnjim satima skrećemo pažnju na smanjenu vidljivost, zbog magle.

Molimo vozače da voze maksimalno oprezno i da vožnju prilagode trenutnim uslovima na putu.

Video snimci sa interneta

Pročitajte više

Log In

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.